Zonguldak Fevkani Köprü' nún son günlerde gündeme gelen yıkımı ile ilgili kentin değişik kesimlerinden görüşler geliyor.
Emekli Maden Mühendisi ve Araştırmacı Yazar Ekrem Murat Zaman, köprünün yıkımı ile ilgili 'Koprü yıkılabilir iddiası dikkate alınmalı" dedi.
Ekrem Murat Zaman, Fevkani Köprü ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Zonguldak'ın simgesi Fevkani köprünün önce; balık pazarı ve iş merkezi bağlantıları kesilmelidir. Sonra köprü altı tamamen boşaltılmalıdır.

Eğer samimiyetle Zonguldak için iyi şeyler yapılmak isteniyorsa, köprü çevresindeki çirkin ve gereksiz yapılar (sabit Pazar vs.gibi) derhal kaldırılmalıdır.

"Köprü Yıkılabilir" iddiaları dikkate alınmalıdır.

Köprü orijinal haline getirildikten sonra , konunun uzmanları tarafından yıkım ya da yaşatılmasına karar verilebilir.

Yıkım sözünü dile getirmek bile istemem. Ancak 1957 yılından bu yana köprüye bakım yapılmamış, hatta zarar verilmiş olduğu bilinen bir gerçektir.

Yine de ben, yukarıda belirttiğim önlemlerin ardından bakım yapılarak yaşatılmasından yanayım.

Bu köprünün yıkılması (yıkılmasını isteyenlere de) daha sonraki yıllarda üzüntü verecek ve pişmanlık oluşturacaktır.

Kozlu ve Kilimli bağlantılarını da sağlayan ÇEVRE YOLU tamamlandığında bu köprünün yükü hafifleyecektir. İşlevi azalacaktır. Yetkililerin yapması gereken şey, Zonguldak çevre yolunun bir an önce tamamlanmasını sağlamaktır.

Yine çevre yolu tamamlandığında fevkani köprü (trafiği aksatmaksızın) kuruluş amacında olduğu gibi kesintisiz şehir trafiğini sağlayacak ve Zonguldak"ın simgesi olmayı sürdürecektir.

Sonuç olarak yetkililer, Kendilerinden önce Zonguldak"a hizmet vermiş değerli insanların (ismet İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes, Şevket Süreyya Aydemir, İhsan Soyak, mimar Kömürcüoğlu ve diğer emeği geçen isimsiz emekçilerin) anısına saygı duyarak üzerlerine düşen görevi yapsın.
Bu köprünün yaşaması ve Zonguldak tarihinin kültüre dönüşmesi için üzerime düşen görevi yapmaya hazır olduğumu Zonguldak "ı sevenlere saygılarımla duyururum."

Editör: Pusula Gazetesi