Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Hava Kuvvetleri İmamı Zonguldak'ta saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olan Gelir Uzmanı Abdul Kerim Y., ve kardeşi Ömer Faruk Y., Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla gizlendikleri evde yakalandı. Haklarında Konya Cumhuriyet Savcılığı'nca yakalama kararı bulunan şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları da tespit edildi.

Firari FETÖ şüphelilerinin Gaygubet diye isimlendirilen kaldıkları evlere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Kozlu ilçesindeki evde yakalanan şüpheliler gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olan Gelir Uzmanı Abdül Kerim Y., ve kardeşi Ömer Faruk Y., sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. SEGBİS sistemiyle Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme Abdül Kerim Y.'nin tutuklnamasına, Ömer Faruk Y.'nin ise Ankara Cumhuriyet Savcılığın Talimati ile Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerine teslime edilmesine karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi