15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaklaşık 1 yıldır tutuklu olarak yargılanan Kocaeli Ticaret Odası eski başkanı Murat Özdağ hakim karşısını çıkarıldı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Özdağ'ın babası ve çok sayıda yakını katıldı. Özdağ'ın uzayan saçları ve verdiği kilolar dikkat çekti.

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Özdağ ile avukatı Ersayın Işık hazır bulundu. Tanık koruma kapsamında korunan bir başka dosyada bulunan Kahraman Çakır isimli şahsın gizli tanık olarak sesi, ismi ve görüntüsü değiştirilmiş olarak ifade verdi.

SEGBİS sistemi ile ifade veren gizli tanık, "Murat Özdağ ismini tanıyorum. Bu yapı içinde finans yapısı olarak önemli bir kişidir. Bu yapının finans konusunda örgütün bağlantılı olduğu kişilerden biridir. Ancak benim bizzat şahit olduğum bir olay yoktur. Benim bu husustaki bilgilerim daha çok duyuma dayalıdır. Bu yapının gizli kasasıdır söylemim duyuma dayalıdır" dedi. Özdağ ise bu iddialara cevap vererek, "Bunların hiç biri gerçek değil. Bu atılı suç benim için en büyük cezadır. Benim tek derdim çocuklarımın eğitimi için bunlarla geçmişte 3-5 kere görüşmem olmuştur. Yargılama kapsamında aleyhime ifade veren şahısların bütün ifadeleri değişmiştir. Hiç bir suçu kabul etmiyorum" dedi.

SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ

İfadelerin ardından savcı mahmekede verdiği mütalaada Murat Özdağ için 'örgüte finans sağlamak' suçundan beraatini, 'örgüt üyeliği' suçundan ise cezalandırmasını istedi. Sanık avukatları mahkemeden son savunmalarını yaparken, mahkemeye heyeti ise karar için 5 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti Murat Özdağ hakkında kararını açıkladı. Murat Özdağ'a örgüt üyeliğinden 6 yıl 10 ay 15 gün ceza verilirken, yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Murat Özdağ, Kozlu’da Özdağ İnşaat markasıyla konut sektörüne girmişti.

Editör: Pusula Gazetesi