-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 5 ay tutuklu kalan ve ardından adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, beraat etti.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 2016 yılı 16 Ağustos'ta gözaltına alınan Karaman Beldesi bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı'nın karar duruşması Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Sanık Mustafa Kalaycı ve avukatlarının katıldığı mahkemede savcı son mütalaasını verdi. Savcılık, Sanık Mustafa Kalaycı hakkında terör örgütüne üye olma vasfının oluşmadığı, FETÖ'ye iftar için tahsis edilen belediyeye ait düğün salonunda sadece iftar yapılacağının söylenmesi üzerine verdiğini, yurt dışı gezilerine katılması konusunda ise iş adamları gezilerinde yer aldığını söylediği göz önünde bulundurulduğu, iddiaların bir bütün olarak düşünüldüğünde maddi ve manevi suç unsurunun oluşmadığını ifade ederek Mustafa Kalaycı'nın beraatını istedi. Mahkeme heyeti, Mustafa Kalaycı'nın üzerine atılı tüm suçlardan beraatine karar verdi.

Karaman Belediye Başkanı olarak görev yapan Mustafa Kalaycının gözaltına alınmasının ardından belediyeye kayyum atanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi