Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi'nde Fethullaçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kayyum atanan DEKA Madencilik ve Balçınlar Madencilik işçileri önceki dönemden ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 18 Mayıs 2016 yılında 'Maden Ocağı'ndan çıkmama' eylemi başlatmış ve eylem 11'inci gününde dönemin Zonguldak Valisi Ali Kaban ve dönemin Emniyet Müdürü Osman Ak'ın çalışmaları sonucunda sona ermişti.

FETÖ'cülerin algı operasyonu oluşturmak için oluşturdukları sosyal medyadaki hesaplardan, eylemin fotoğrafları paylaşılarak, 'Zonguldak Kilimli 75 maden işçisi kayyum nedeniyle 4 aydır maaş alamıyor. Yeraltında 7 gündür açlık grevindeler' paylaşımı yapıldı. Yapılan paylaşımın Fetullahçı Terör Örgütü'nün mevcut hükümeti eleştirmek için kurulan bir çok Twitter hesabından birisi olduğu ileri sürüldü.

Devleti ve hükümete emek işçilerinin haklarının yendiğine yönelik paylaşımlar yapılarak yıpratılmaya çalışıldığı belirtildi. FETÖ'nün il imamlarının 17/25 Aralık sürecinde örgüt üyelerine en az 5 Twitter hesabı kurarak mevcut hükümeti ve devleti yıpratmaya yönelik paylaşımlar yapılması istendiği mahkeme tutanaklarında, ifadelerde ve itiraflarda yer almıştı. Paylaşımların bazı sendikalar ve ünlü isimler tarafından da paylaşılması dikkat çekti.

Öte yandan, eylemin gerçekleştiği 2016 yılı Mayıs ayında açıklama yapan dönemin Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, eylemde FETÖ'nün parmağının olduğunu, işçilerin FETÖ tarafından mağdur edildiğini belirtmişti. Dönemin Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Osman Ak'ın çalışmaları sonucunda FETÖ'nün mağdur ettiği işçilerin alacakları ödenmiş, eylem 11'inci gününde sona ermişti.

Osman Ak, eylem sonrasında yaptığı açıklamada işçilerin FETÖ/DPY terör örgütü mağduru olduğu açıklamasında bulunmuştu. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, örgütün dolandırıcılık boyutuna dikkat çekerek "Bu insanlar tabi ki yasalarımız çerçevesinde hukuka aykırı bir işlem gerçekleştirmiş olsalar bile değişik bir olayla karşı karşıyayız. Burada bu insanlar mağdur olduğunu göz ardı etmeyelim. Karşımızda bir terör örgütünün mağdur ettiği insanlar var, dolandırdığı insanlar var. O insanların 5-6 aydır maaşını vermemiş. Devlete; SGK borcunu ödememiş, vergi borcunu ödememiş. Bırakın bunları, tazminatının ödememesinin ötesinde gitmiş bunları bankalardan borçlandırmış, paralarını elinden almış. Örgütün dolandırıcılık boyutunu biz burada gördük. İnşallah bu arkadaşların haklarını alacağız, gereğini de yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi