Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Alan, 15 Temmuz'un 5. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugünde, şehit ve gazilerimizin, Aziz Milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı verdiği destansı mücadeleyi asla unutmayacağız, unutturmayacağız' dedi.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Kahraman Milletimiz tarafından darbe girişimi büyük bir kararlılıkla engellendi.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden insanıyla Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını gösterdi. Milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini tüm dünyaya örnek bir şekilde vatanını canı pahasına koruyarak göstermiş, günlerce meydanlarda nöbet tutmuş ve milli iradeye sahip çıkmasını bilmiştir. 15 Temmuz zaferimiz işte böyle büyük bir fedakarlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişinin yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

15 Temmuz destanını selamladığımız bu anlamlı günde bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini lanetliyor, bu uğurda canlarını veren başta Kahraman Şehidimiz Ömer Halis Demir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnetle yad ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine Yüce Rabbimden sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim onları cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Gazilerimize Rabbimden, sağlık ve afiyet niyaz ediyorum. Rabbim, bu birliğimizi, bu kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan korusun.