FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8'i tutuklu, 8'i tutuksuz 16 sanığın yargılanmasına başlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" etme suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan FETÖ/PDY sanıkları ifade veriyor.

Sanıklardan eski polis memuru Tuncay Kökcü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alındığını ve bir süre sonra tutuklandığını belirterek, 1998'de Kastamonu Polis Meslek Yüksekokuluna girdiğini ve çarşı izninde kendileriyle aynı okulda okuyan kişiyle tanıştıklarını söyledi.

Kökcü ifadesinde şunları söyledi:

"15 Temmuz sürecinde de bu yapının gerçek yüzünü gördüm. 2009'da komiser yardımcılığı sınavına girmiş ve 55 puan alarak başarısız olmuştum. 2010'da komiser yardımcılığı sınavına hazırlandığım süreçte Çaycuma'da veteriner olan ve polis memurlarına yönelik ev hocalığı yapan Ramazan Avşar isimli kişi, bir gün beni evine davet etti ve sınavdan bir süre önce bana üzerinde soru ve cevaplarının olduğu soru kağıtlarını verdi. Bana 'Sınava bunlarla hazırlan, faydası olur' dedi. Ben de daha önceki yıllarda çıkmış sorular olduğunu düşünerek aldım. Sınava girdiğimde sorulan soruların o kişinin bana verdiği sorularla birebir aynı olduğunu gördüm. Soruların daha önce verilmiş olmasıyla vicdan azabı yaşadım ve 'Böyle bir yapı soruları çalabilir mi?' diye düşünmeye başladım. Tarafıma sınavı kazandığıma yönelik yazı gelmiş ve kursa katılmam gerektiği belirtilmişti ancak ben bu durumu kabullenemedim, geçerli bir mazeret sunarak kursa katılmadım ve komiser yardımcısı da olmadım. Soruların nereden geldiğini de o kişiye hiç sormadım."

Editör: Pusula Gazetesi