Zonguldak'ta polis ekiplerince düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik Şafak Operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (TEM) şüpheli 13 kişiyi sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri için emniyete götürüldü.
Gözaltına alınan isimler arasında daha önce Fetö'den tutuklanıp serbest kalan Halit Demir, Yılmaz Uzun, İhsan Aydemir, İhsan Karaduman, Yasin Nas, Tamer Cibo, Burak Kayhan, Abdullah Karabacak gibi isimlerin yer aldığı öğrenildi.

Zonguldak Valiliği operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Fetullahçı Terör Ögütü'nün (FETÖ) mevcut örgüt üyeleri ile dayanışmayı arttırmak, örgütten kopmaları engellemek ve örgütü ayakta tutmak amacıyla bir araya gelerek çeşitli eylemlerde bulunan "ZONGULDAK FETÖ YENİ YAPILANMASI" 'na yönelik Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğümüzce 27.05.2021 günü 2. Dalga operasyon gerçekleştirilmiştir.

Bu bağlamda, İŞ İNSANI, KÖŞE YAZARI, İHRAÇ KAMU GÖREVLİLERİ, ESNAF VE LİSANSLARI İPTAL EDİLEN ÖZEL EĞİTİM KURUMU ÇALIŞANLARINDAN oluşan (14) şüpheli şahsa yönelik İstanbul, Kars ve Zonguldak'ta 27.05.2021 günü saat 06.00 itibariyle eş zamanlı operasyon yapılmış, (13) şüpheli şahıs yakalanmış olup (1) FİRARİ şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecektir."

halkin-sesi-gazetesi-yazari-fetoden-gozaltina-alindi
Halkın Sesi Gazetesi Yazarı, FETÖ'den gözaltına alındı