Fenerler, denizciler için umudun ve kavuşmanın simgesidir. İlkel şartlarla yapılan denizcilikte, kaptanlar için bir mutluluktur deniz fenerleri, hoş geldin mesajını önce deniz fenerleri verir, kaptanlara ve yolcularına.

1908 yılından beri kaptanlara umut veren Deniz Feneri'nin ışıkları söndü.

Denizcilere ışık saçan Fener Mahallesi'ndeki deniz fenerinin son emektarı Semih Algır'ın gözlerindeki ışık söndü. Kaptanlar artık sadece geride bıraktığı deniz fenerinin ışığıyla yön bulacaklar...

1908 yılından beri umuda ışık saçan Zonguldak deniz fenerini ilk çalıştıran iki kız kardeşti; bakımı, temizliği ve kesintisiz çalışması onların sorumluluğu altında yapılmış, 1940'lı yılların sonunda el değiştirmiş ve bayrağı Mehmet Nafiz Ersöz teslim almış, 2010 yılında yapılan satış ihalesine kadar da torunu "Semih Algır" tarafından işletilmiş. Deniz feneri emektarları teknolojinin ve vefazıslığın kurbanı olmuşlar. Tamamiyle otomatikleşen sistemler ve cihazlar sayesinde uydudan kontrol edilen sistemlerle çalışan fenerler denizcilere, umut ve kavuşmanın sevincini yaşatırken, bakıçılarınada ayrılığın ve vefasızlığın hüznünü yaşatmışlardır.

Deniz Feneri'nin son işletmecisi ve emektarı Semih Algır yakalandığı amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybetti.

Semih Algır'a Allah'tan Rahmet, sevenlerine sabırlar diliyoruz...

Editör: Pusula Gazetesi