2018-2019 eğitim öğretim yılı Okul Sporları Faaliyet programı kapsamında Liseli Gençler Futbol İl Birinciliği şampiyonasında Zonguldak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ni final maçında 2-0 yenerek Zonguldak şampiyonu olan Fener Anadolu lisesi Kastamonu'da 11-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen grup maçlarında şampiyonluğunu ilan ederek Zonguldak'ı gururlandırdı.

İlk maçta Samsun Atakum Anadolu Lisesi'ni 3-1 yenen temsilcimiz Fener Anadolu Lisesi Cumartesi günü Sakarya Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne 1-0 yenilmesine rağmen finale çıkma başarısı gösterdi.

FİNAL MAÇINDA KASTAMONU EML'YE GOL YAĞDIRDIK

Fener Anadolu Lisesi final maçını Kastamonu Hasan Doğan Stadı'nda ev sahibi Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile oynadı. Maça hazlı başlayan temsilcimiz Fener Anadolu Lisesi maçın henüz 7'nci dakikasında Hakan'ın attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Etkili futbolunu sürdüren temsilcimiz Fener Anadolu Lisesi 16'ncı dakikada Serdar, 29 Yiğit, 33 ve 53 Çağatay, 42'de yine Hakan, 62 Arda ve 67'nci dakikada Furkan'ın attığı gollerle sahadan 8-2 gibi farklı skorla galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Rakip Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin gollerini ise 51'nci dakikada Mehmetcan penaltıdan ve 57'nci dakikada Saim attı.

MAÇIN ARDINDAN BÜYÜK COŞKU YAŞANDI
Fener Anadolu Lisesi futbolcuları maçın bitiş düdüğünün ardından büyük coşku yaşadılar. Şampiyonluğu Beden eğitimi öğretmeni ve takımın antrenörü Abdullah Demir, Okul Müdürü Ahmet Bozdemir, Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Temiz ile doyasıya kutladılar.

Fener Anadolu Lisesi'nin diğer grup maçlarının oynanacağı yer ve tarihleri daha sonra açıklanacak.

Editör: Pusula Gazetesi