Ak Parti eski yöneticisi gazeteci Mustafa Uysal'ın Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ı konu ettiği paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İŞTE O PAYLAŞIM;


ÇAKIR'LA DEVAM DEMEK, AK PARTİYE İHANETTİR!!!

Gündem yaklaşan kongre öncesi Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanının kim olacağı! Basında Fatih Çakır'ın İlçe Başkanlığını garantilediği noktasında haberler bu günlerde sıklıkla ortaya çıkmaya başladı.

Siyasi manevralarda, hemşehricilik lobilerinde başarısını asla tartışmayacağım İlçe Başkanı Fatih Çakır ile ilgili haberleri gördükçe içimde acı bir tebessüm oluşmuyor değil! İnsanlar bu kadar balık hafızalı olabilir mi diye düşünürken, kimsenin Ak Partinin geleceğini düşünmediği ve kendi ihtiraslarına Ak Partiyi kurban ettikleri görüşü bende ağır basıyor.

İlçe Başkanlığı serüvenine kısaca göz gezdirelim Çakır'ın..

Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan döneminde atama ile İlçe Başkanlığına oturdu Fatih Çakır. İlçe Başkanlığına oturduktan sonra Vekil Candan ile araları açıldı. Candan için " Ya o gidecek, ya ben " dedi ve Candan'ın Vekil adayı olmaması lobisinin başını çekti!

Genel Merkez bu çekişmeyi görmezden mi geldi?

Yerel Seçimlerden hemen sonra Milletvekili Ercan Candan'a olan hırsı ve düşmanlığı Hüseyin Uysal'dan çıkartmaya çalışan bir İlçe Teşkilat yapısı oluştu. Seçilmesi üzerinden daha iki yıl geçmeden, kendi siyasi hırslarınız yüzünden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a en büyük muhalefeti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ekibi yaptı. Bu muhalefeti 2019 yılına kadar sürdürdü. Ereğli Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Uysal'ın " Başarısız algısı" için İlçe Başkanlığı sürecinde oldukça mücadele etti. Teşkilat disiplinini dip yaptı. Belediye Meclis Üyeleri, yönetim kurulu üyeleri disiplin suçu işlerken olayı körükledi. Belediye Başkanlığı seçimi önce olacak ve aday olurum umudu ile, Ak Partili Belediyeye CHP'den fazla muhalefet yaptı. Zonguldakta siyaset yapan İl Başkanı ve Milletvekilleri olayları görmezden geldi ve Ak Parti Ereğli'de seçimi farkla kaybetti.

Genel Merkez yetkilileri gerçek sorumluları bulamadı mı?

İl Genel ve Belediye Meclisine yerleştirdiği isimlerde rant, rüşvet, avanta dedikoduları ayyuka çıktı.

Genel Merkez yetkilileri bunları göremedi mi?

17-25 Aralıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimine kadar Parelel Yapı ile ilgili hiçbir açıklaması olmadı. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yapılan Demokrasi Mitinginlerinde ne FETÖ Terör Örgütü nede PARELEL DEVLET YAPILANMASI demedi, diyemedi!

Genel Merkezin dikkatini hiç çekmedi!

Alaplı'da Fetöden kapatılan Dersanenin ortağı olduğu, ortağı tutuklanırken, dershanede yapılan aramalarda kendisine ait belgeleri ele geçiren Emniyet Müdürüne baskı yaptığı ve belgeleri zorla aldığı kamuoyunda aylarca gündemi meşgul etti.

Genel Merkezin gündemine hiç girmedi!

Genel Merkez tarafından yapılan soruşturmada yönetime yazdığı Yönetim Kurulu Üyelerinin bir kısmıyla beraber Şubat 2017'de Eski Vekil Ali Timur'a Zonguldak il Teşkilatında Fetöden ifade verdi. Perşembe toplantılarının müdavimi temizlendi.

Genel Merkez yetkilileri devam dedi!

Eylül 2017'de yapılan İlçe kongresinde İlçe Başkanı Fatih Çakır ile yola devam kararı alındı. Metal Yorulması, Fetö Terör Örgütüyle mücadele edilecek beklentileri var iken, taban sukutu hayale uğradı. Kongrede Çakır kürsüye çıkıp " Genel Merkezin onayı ve sizlerin desteğiyle karşınızdayım" demişti. Ustalık dönemim dediği kongrede kendi yaptığı 431 Delegenin 265'ini salona getirmeyi başarabilmiş ve tek listeyle girdiği seçimi 200 oy alarak kazanmıştı. Yani delegenin yüzde 61'ini salona getirebilmeyi başarmış, delegenin yüzde 46,4'ünün oyunu alabilmişti. Genel merkez onaylamış ama kendi yaptığı delegenin salt çoğunluğunun desteğini alamamıştı.

Genel Merkez istedi, taban istemedi!

Ak Partiye oy vermeyenlerden İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Köy ve Mahalle temsilcisi, Üst kurul delegesi , Belediye Başkan Adayı yaptı. Parti içinde benim adamım, onun adamı ayrımı yaparak, adam kayırmacılığı yaparak samimi partilileri teşkilatlardan uzaklaştırdı.

Genel Merkez haberdar değildi!

Oluşturduğu Yönetim Kurulu Üyeleri seçim çalışmalarında yok, İlçe ve İl Danışma toplantılarında yok, Referandum çalışmalarında yok, Genel Seçimlerde yok, Yerel Seçimlerde yok, Partinin taban ziyaretlerinde yok, Hizmet takibinde yok, Partili tanımada yok, Para vermede yok, Partiye zaman ayırmada yok, özeleştiri yapmada yok, kendilerinden önce partiyi ve davayı düşünenler yok! Ama Fatih Çakır'a bağlılıkta ve her dediğini onaylamakta var olmaları yeterliydi.

Genel Merkezin dikkatini çekmedi!

Yönetime aldığı isimlerin bir kısmının özel hayatı Ereğli dedikodu sayfalarında hit yaptı.Kadın kollarında eşinin hegomanyası ağır bastı, yıllarca partiye hizmet etmiş kadınlar ayrıldı. Gençlik Kollarından sıkıntılar birbirini kovaladı.

Genel Merkeze giden şikayetler kaale alınmadı!

Belediye Meclisi Gurup toplantısında " Tayyip Erdoğan'ı bile tanımam" diyebilecek kadar güç zehirlenmesi yaşayan, algı yönetimini başarabilen ve bana göre Teşkilatçılık anlamında başarısız bir İlçe Başkanlığı yaptı. Çünkü görüntüde teşkilat var, Küskünler ordusu Ak Partili geride bıraktı!!!

Genel Merkez bunları göremedi!

Fatih Çakır kendisine Bakan Yardımcılığı teklif edildiğini ancak ekibinin istememesi üzerine Bakan Yardımcılığını kabul etmediğini basında paylaştı!

Milletvekillerinin hiçbirini beğenmedi, Milletvekili aday adayı olmak için İlçe Başkanlığından istifa etti. Aday olamayınca tekrar atamayla İlçe Başkanı oldu.

Belediye Başkanını yıpratmasıyla başladığı Belediye Başkan Aday Adaylığı serüveninde Aday olamadı. Hüseyin Uysal'ı da aday yaptırmadı. Başarısız algısı nedeniyle Hüseyin Uysal'ı aday yapmayan Genel Merkez, Aday belirlendikten sonra kavganın diğer tarafı İlçe Başkanı Fatih Çakır'ı görevden almadı. Seçim çalışmaları boyunca birçok STK ve kanaat önderleri hem adaya, hemde parti yetkililerine seçim çalışması görüşmelerine " İlçe Başkanı Fatih Çakır gelmesin!" diyerek tepki koydu.

Genel Merkez tepkileri duymadı!

Normal vatandaşın büyük çoğunluğunun ve partililerin telefonlarına bakmadı. Defalarca şikayet edildi!

Genel Merkez duymadı!

Ak Partili Belediye Başkanıyla kavga ederken, CHP'li Belediye Başkanıyla kuzu sarması oldu. Belediyeden Ak Partili ancak Fatih Çakır'ı istemeyenler işten atıldı ses çıkartmadı.
OYAK'tan CHP'li Belediye Başkanı için randevu istedi. OYAK Yönetim Kurulu Başkanının toplantısına CHP'li Başkanın katılması için çok mücadele verdiği Başkan kamuoyuna açıkladı.

Genel Merkez bilmedi!

Aslında her dönem Genel Merkezin görmesini ve duymasını engelleyecek her türlü hamlede başarılıydı Fatih Çakır! Kendini her zaman taşıtacak Hemşehri lobisini veya partide sözü geçecek ağabeyi bulmayı başardı.

Genel Merkez'e gerçekler bilinçli olarak gösterilmedi ve gösterilmeme gayreti de devam ediyor!

Bugün Milletvekili Polat Türkmen ve İl Başkanı Zeki Tosun, Fatih Çakır'ı İlçe Başkanı yapmak için mücadele eden ekibin içinde. Onlara sorsanız Fatih'ten başka İlçe Başkanlığına talip yok! Hatta yapabilecek kişi de yok!

Külliyen yalan!!!

İyide kime sordunuz da bu kanıya vardınız!

Kdz.Ereğli'de kimlerle istişare yaptınız?

Eski İlçe Başkanlarından, partinin kanaat önderlerinden bir kişi var mı istişare yaptığınız?

Ben söyleyeyim, Ereğli'de İlçe Başkanlığı yapmaya talip ve yapabilecek 10'a yakın isim var.

Trabzon, Kastamonu, Gümüşhane, Ereğli kökenli olmak üzere her kesimden var görmek ve duymak isteyene! Ereğli'de siyasi ve ticari itibarı olan birçok kişi İlçe Başkanlığını yapmaya hazır. Bunlar sokağa çıkıp, öteye beriye gidip arsızlık yapacak kişi olmamaları mı suçları!

Genel Merkez atamasıyla İlçe Başkanlığı belirlenirken, bu isimler çıkıp basın toplantısı yaparak mı aday olacaklar! Basına çıkmazlarsa İl Başkanı, Milletvekilleri, Genel Merkez Koordinatör Milletvekili, Teşkilat Başkanlığı bunları göremeyecek mi? Bunlara yapılacak olan itibar cellatlığına hanginiz engel olacak?

Ereğli'de küçük bir araştırma yapsanız sizde bu isimlere ulaşırsınız!

Fatih Çakır her şeye rağmen Ak Partiye hizmet etti, kendisine teşekkür edelim. İlk Milletvekili seçimlerinde ben Polat Türkmen beyfendinin 1. Sırasına Fatih Çakır'ı destekleyeceğim. Ama artık kamuoyunda ve parti tabanında çok yıprandı. Biraz dinlenmesi ve Ereğliye yeni bir isim, yeni bir enerji ve yeni bir sinerji gelmeli!

Fatih Çakır ismine çok güveniyorsanız, Partinin kuralları çerçevesinde Fatih Çakır'a delegeyi yaptırın ve karşısına çıkacak olan adayı engellemeyin görün bakalım sizin Fatihiniz kendi yaptığı delegeyle sandıkta kalıyor mu? Çıkıyor mu?

Eğer siz tabanın sesini duymazdan gelip, biz yaptık oldu diye Fatih Çakır'ı tekrar İlçe Başkanı yapmaya kalkarsanız, bu partiden sayıları binlere ulaşacak istifalara hazır olun!

Parti tabanı sizin entrikalarınızdan, kafa kol ilişkilerinden, torpille atamalarınızdan bıktı! Sizler makam yorgunluğu yaşamıyorsunuz ama taban sizin yorgunluğunuzu taşımaktan bıktı! Bugün Ak Parti üyeleri ve tabanıyla ciddi bir çalışma yapın, Eğer Fatih Çakır kesinlikle olmalı diyen yüzde 30 bulun, ben kamuoyunda hepinizden tek tek özür dileyeceğim.

Tabanın sesini duymazdan gelirseniz, Kafa kol ilişkisiyle Fatih Çakır İlçe Başkanı olur kazanır ama Ak Parti kaybeder!

Sayın Vekilim ve İl Başkanım, anladım hemşehrinizin ikbali sizin için partinin ikbalinden çok daha önemli. Yaptığınız yanlış yönlendirme nedeniyle Ak Partinin kaybetmesi sizi ne kadar alakadar eder bilmem ama, Samimi Ak Partilileri cidden çok rahatsız eder!

Fatih Çakır'ı Fetöcüler istemiyormuş, Ereğli'de bunu kime söylerseniz oturma organıyla güler!

Bu sefer yapacağınız yanlışın yankısı peşin sıra gelen istifalarla kesinlikle Külliyeye ve Reise gider!!! Yeter artık! Yeter!!!!

Editör: Pusula Gazetesi