AK Parti Eski İlçe Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Fatih Çakır, "Genel Merkezimizde çeşitli istişarelerde bulunduk. Genel merkezimizin izni ve oluru ile, sayın genel başkanımızın müsaadesiyle ilçe başkanlığı görevimizden istifa ettik. Bu davada durmak yok, bu davada makam mevki önemli değil. Biz aday olsak da olmasak da bu davanın başarıya ulaşması için, mazlum milletlerin sesi olmak için, Ereğli'mizin, Zonguldak'ımızın, Alaplı'mızın dertlerinin azalması için gece gündüz bu davaya hizmet etmeye varız" dedi.

Çakır'ın aday adaylığı dolayısıyla AK Parti İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. Toplantıyı izleyen partililer teşkilat binasındaki toplantı salonuna sığmadı. Partinin resmi müziklerinden Dombra eşliğinde partililere hitap eden Çakır'ın konuşması zaman zaman alkışlar ve sloganlarla kesildi.

Çakır, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçiminin hayırlar getirmesini dileklerini ifade etti, diğer aday adaylarına başarılar diledi.

Çakır şöyle konuştu:

"Bu bir davadır. Biz de bu davada safımız belli olsun diye aday adayı olduk. Aday adayı olmamızın iki ana sebebi var. Bir tanesi tüm dünyadaki mazlum milletlerin, adaletsizliğe, haksızlığa uğramış tüm insanların kaderiyle birleşen Türkiye'nin kaderini, Türkiye'nin kaderiyle birleşen kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olmak için biz de aday adayı oluyoruz.

Dünyada oynanan oyunları bozmak için biz de varız. Safımızı belli etmek için varız. Bugün, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Irak'ta, tüm müslüman coğrafyasında, Myanmar'da, Arakan'da zulüm var. Bu zulümleri oyunları bozacak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Birincisi bu davada bugüne dek olduğumuz gibi bundan sonra da hizmetkar olmak için aday adayıyız. Diğer bir konu Ereğli'nin sorunlarını bilen, bugüne kadar sizlerle birlikte çalıştığımız gençliğimizle, enerjimizle, Allah'a hamdolsun sağlığımızla dah fazla mücadele etmek, daha fazla koşmak için aday adayıyız.

Yaklaşık altı yıla yakın Ereğli'de sizlere hizmet etme imkanını Allah bize verdi şükürler olsun. Belediye seçimlerinde hep beraber çalıştık. Eğer ortada bir başarı varsa tamamen halkımızın, ekibimizin elbirliğiyle sağlanmış bir başarısıdır. 20 senedir, 40 senedir Ereğli'de alamadığımız belediyeyi, Allah'a hamdolsun tüm ekibimizle ve milletimizle birlikte, Ak Parti bayrağını belediyenin en tepesine asmış olduk. Halk oylamalarında, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekilerimizle, adaylarımızla, teşkilatımızın emriyle gece gündüz demeden çalıştık. Ereğli'nin sorunlarını biliyoruz. Enerjimize güveniyoruz. Gece demeden, gündüz demeden günde 12 saat, 14 saat Ereğli'mize, ülkemize hizmet etmek için biz bu göreve talibiz.

Genel Merkezimizde çeşitli istişarelerde bulunduk. Genel merkezimizin izni ve oluru ile, sayın genel başkanımızın müsaadesiyle ilçe başkanlığı görevimizden istifa ettik. Bu davada durmak yok, bu davada makam mevki önemli değil. Biz aday olsak da olmasak da bu davanın başarıya ulaşması için, mazlum milletlerin sesi olmak için, Ereğli'mizin, Zonguldak'ımızın, Alaplı'mızın dertlerinin azalması için gece gündüz bu davaya hizmet etmeye varız. O yüzden aday adayı olduk. Yorgunluk yok, yılgınlık yok. Mücadelede sonuna kadar, sabırla, şevkle, kararlılıkla sizlere hizmet için adayız Allah'ın izniyle. "

Çakır, genel merkezin takdiriyle listede yer alırsa kendisinin farkının görüleceğini, teşkilata en ince noktaya kadar destek vereceğini söyledi. Aday Adayı Çakır, toplantıya katılan ve kendisine destek telefonları edenlere teşekkür etti.

Çakır'ın konuşmasının ardından salonu dolduran partililer "Ereğli seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Çakır, daha sonra toplantıya katılan partililerin kutlamalarını kabul etti, partilileri teşkilat binası önünden uğurladı.

Editör: Pusula Gazetesi