Türkiye liglerinde tesis fakiri olan kulüplerin başında gelen Zonguldakspor'un tesis krizi devam ediyor. İki yıl önce Pusula TV'de yayınlanan Spor Kritik programında programın yapımcı ve sunucusu Ender Yüksel ile birlikte yorumcu Resul Kumaş Zonguldakspor'a tesis için Üzülmez Gönül Alışır Sahası'nı gündeme getirmiş, ve dron ile sahayı detaylı olarak çekerek programda da gündeme getirmişti. O günden itibaren Zonguldakspor yönetimi Üzülmez Gönül Alışır Sahası'nın kırmızı-lacivertli ekibe kazandırılması için girişimler yaparak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte gerekli girişimler yapılmıştı.

BAKAN TALİMAT VERMİŞTİ

TTK ve Milli Emlak arasında devir-teslim işlemlerinin devam ettiği öğrenilen Üzülmez Gönül Alışır Sahası için yaklaşık 1 ay önce Zonguldak'a gelerek Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel'in verdiği bilgiler doğrultusunda önce Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın butik çalışmalarının hızlandırılması konusunda talimat verdi, ardından Üzülmez Gönül Alışır Sahası'nın da Zonguldakspor'a tesis olarak kazandırılması ile ilgili gerekenin yapılacağını söylemişti.

FATİH AKYEL İNCELEMEDE BULUNDU

Tüm bu gelişmelerin üzerine Zonguldakspor yönetimi gelecek sezon kulübe tesis kazandırılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Zonguldakspor Teknik Direktörü Fatih Akel'in yanı sıra yardımcı antrenörü Recep Yazıcı ve Zonguldakspor Genel Kaptanı Hakan Hülfikir, kulübe tesis olarak düşünülen Üzülmez Gönlü Alışır Sahası ve Dilaver Erdoğan Demir sahasını gezerek incelemelerde bulundular.

AKYEL, ÜZÜLMEZ VE DİLAVER'İ BEĞENDİ

Teknik Patron Fatih Akyel ve yardımcı antrenör Recep Yazıcı tesis olarak düşünülen Üzülmez Gönlü Alışır Sahası ve Dilaver Erdoğan Demir sahasını çok beğendi. Akyel coğrafi ve konum itibariyle Dilaver Erdoğan Demir Sahası ve burada bulunan tesislerin hazır olması nedeniyle önceliğin Erdoğan Demir Sahası'na da verilebileceği görüşünü savunduğu öğrenildi. Zonguldakspor'a tesis için en kısa sürede Üzülmez veya Erdoğan Demir Sahası'nın kulübe kazandırılması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi