Saltukova Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kan Bağışı ve Lösemili Çocuklara farkındalık yaratmak için "Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım" etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında maskelerini takan öğrenciler ellerine aldıkları ' Her Kan Bir Candır, Lösemili Çocuklara Hayat Verin, Gülümsemeleri Maskelerin Ardında Kalmasın' yazılı dövizlerle Fen Bilimleri Öğretmeni Osman Topal, Matematik Öğretmeni Dilek Tiryaki, Türkçe Öğretmeni Halil Yılmaz koordinesinde belde sokaklarında gezdiler.

Öğrenciler belde sokaklarında gezerken 'Lösemi ve Kan Bağışı' hakkında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttılar. Daha sonra Zonguldak Kızılay Kan Merkezi kan verme aracının olduğu yerde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıp, şiirler okuyup öğretmenler gönüllü kan bağışında bulunarak öğrencilere örnek davranış sergilediler.

Okul Müdürü Hayri Bayındır; " Öğrencilerimizin Lösemili Çocuklarımız ve Kan Bağışı için kolları sıvayıp böyle bir farkındalık yaratmaları beni çok mutlu etti. Lösemi ile mücadele eden, tedavi gören yavrularımızın yanında siz gibi düşünceli kardeşleri olduğu sürece onlar hastalıkla savaşmakta daha güçlü olacaklarına eminim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi