Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Engin Zeren yaptığı açıklamada ahlaki ve manevi çöküşlere değindi. Herkesin vebal aldığı bu dönemden kurtuluşun çözümünün Ayetlerde saklı olduğunu söyleyen Zeren; "Biliyorum, görüyorum, duyuyorum ve yaşıyorum ki herkesin yaşadığı büyük problemlerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu ahlaki ve manevi çöküşün en büyük sebebi sensin ve benim. Şimdi herkesin vebal aldığı bu dönemden kurtuluşun çözümü aşağıda sıralanmış olan Ayetlerde saklı. Allah rahmeti sonsuz olandır. Lütfen bu yazdıklarımı sadece kendi nefsine oku. Yani bu ayetler sadece sana inmiş gibi oku. Saadet Partisi teşkilatları aşağıda ayetlerde açıklanmış olan cihad emrini yerine getirme gayreti içerisinde olan teşkilatlardır. Senin dermanın bizim teşkilatlarımızdadır. Bizler seni de kendimizi de kurtarmak için cihad ediyoruz. Lütfen gel Allah'ın halifesi olduğunu hatırla ve cihad emrini yerine getir. Çünkü sen bu ülkeye bu ülke sana muhtaç. Çünkü sen İslam İslam sana muhtaç. Çünkü sen insanlığa, insanlık sana muhtaç. Gelecek sana sen geleceğe muhtaçsın. Unutma lütfen hatırla ki sen üstün yaratılmış bir varlıksın. Akıl ve ilim sahibi sensin. Sizi yeryüzünün halifeleri yapan O'dur. Size verdiklerinde sizi sınamak için kiminizi kiminize derecelerle üstün kıldı. Şüphesiz ki Rabbin, cezası pek çabuk olandır. Şüphesiz ki O, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafur, (kullarına karşı merhametli olan) Rahim'dir.

(6/En'am 165)- Onlar mı daha hayırlıdır yoksa) dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden, kötülüğü gideren ve sizleri yeryüzünün halifeleri kılan (Allah mı)? Allah'la beraber başka ilah mı?! Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.

(27/Neml 62)- Yeryüzünde sizleri halifeler kılan O'dur. Kim de küfre saparsa kendi aleyhine küfre sapmış olur. Kafirlerin küfrü, Rableri katında (Allah'ın) gazabından başkasını arttırmaz. Kafirlerin küfrü (kendileri için) hüsrandan başka bir şeylerini arttırmaz. (35/Fatır 39)

Müminlerden (savaştan geri kalmasını meşrulaştıracak) özrü olmaksızın oturanlarla Allah yolunda malları ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir. Allah, malları ve canlarıyla cihad edenleri, oturanlara derece bakımından üstün kılmıştır. (Bununla beraber) Allah hepsine güzellik vadetmiştir. Allah, mücahidleri oturanlara büyük bir ecirle üstün kılmıştır.

(4/Nisa 95)-Şüphesiz ki iman edenler, hicret edenler, malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad edenler ve (bunları yurtlarında) barındırıp yardım edenler, işte bunlar birbirlerinin dostudurlar. İman edip hicret etmeyenler ise, hicret edinceye kadar sizinle onlar arasında bir dostluk yoktur. Şayet din hususunda sizden yardım isterlerse, aranızda antlaşma bulunan bir topluluğun aleyhine olmadıkça onlara yardım etmelisiniz. Allah, yaptıklarınızı görendir"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi