TFF 2. Lig Kırmızı Grupda 2018-2019 futbol sezonunu 42 puanla 11'nci sırada tamamlayan temsilcimiz Zonguldakspor'da flaş bir gelişme yaşandı. Yapılan son iki kongrede Zonguldakspor'un AŞ. Yapılması gündeme gelmiş, ancak yönetim bu kararını iki kez ertelemişti.

Zonguldakspor yönetim kurulu yaptığı toplantının ardından "Zonguldakspor AŞ" olmaya karar verdi. 2019-20120 futbol sezonu planlaması yapacak olan yönetim aynı zamanda Haziran ayı içinde olağanüstü kongre yaparak yepyeni bir yönetimle yeni sezona girmeyi planlıyor.

Mevcut yönetim kurulu kulübün AŞ. olabilmesi için gerekli girişimleri yaptı, evrakları hazırlayıp TFF'ye gönderdi. Zonguldakspor yönetiminin göndermiş olduğu evraklarını incelemeye alan TFF'nin en geç 1-2 ay içerisinde onay yazısını göndermesi bekleniyor. İki kez ertelenen AŞ. olma fikri devre girmesi halinde kulübün daha rahat şartlarda yönetileceği ve kulübün nefes alacağı görüşü hakim.

"AŞ, KULÜPLERE NE AVANTAJ SAĞLIYOR"

Yüzyıllardır geleneksel yapılarını korumaya çalışan spor sistemleri, yeni ekonominin tanımlamış olduğu spor sektörünün avantajlarından yararlanmak ve rekabet edebilecek yapısal özeliklerini yeniden gözden geçirmek durumunda kalmışlardır. Günümüzde spor kulüpleri gelişen ekonomiye ve profesyonel yönetim anlayışına sahip olmanın yanı sıra performanslarını artırmak ve başarılı olmak amacıyla birer işletme anlayışı içerisinde şirketleşme modellerini benimsemiş durumdadırlar. Türkiye'de spor kulüpleri bir taraftan vergi avantajlarından faydalanmak için dernek statüsünde faaliyetlerine devam ederken, diğer taraftan şirketleşerek kurumsallaşma, profesyonelleşme, ticari faaliyetlerde bulunma, markalaşabilme, gelir kaynakları yaratma gibi çabalara yönelmişlerdir.

Editör: Pusula Gazetesi