Bolu'nun Mudurnu ilçesi Ordular köyünde eşi ve 2 çocuğuyla yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe dün sabah saatlerinde evindeki sobayı tutuşturmak için sobanın içine benzin döktüğü sırada bir anda soba alev aldı. Eşi ve çocuklarını yanına alarak dışarı çıkan Ali Meşe, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, Meşe ailesinin evi kullanılamaz hale geldi.
Yangın sırasında evde bulunan Ali Meşe'nin oğlu Mustafa Meşe, "Babam sobayı tutuşturmak için sobaya benzin dökmüş. Soba bir anda alev alınca babamın eli de yandı, beslediğimiz tavuklar da yandı. Ağabeyim babamı Bolu'ya götürdü. Ben yanan evin aşağısındaki betonarme evde kalıyorum" dedi.
Evde 4 kedi beslediklerini söyleyen Meşe, "Kedilere sabahları ekmek veriyorduk. Onlara da bakıyoruz. Kediler de dışarıda kaldı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Kedilerin yanan evin enkazının yanından ayrılmadığı görülürken, kış ortasında evsiz kalan Meşe ailesine Bolu Valiliği tarafından gerekli yardımın yapılacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi