İster kiradan kurtulup kendi evimizde oturmak isteyelim istersek yatırım amaçlı, kiraya verip kira geliri elde etmek amaçlı olsun ev sahibi olmak için gerekli olan finansmanı sağlayacak birden fazla seçenek vardır. Kira öder gibi ev sahibi olabilmek için geçmişte tek seçenek banka konut kredisi olsa da günümüzde konut kredisine alternatif finansman seçenekleri doğmuştur. Senetle ev alma temeline oturan bu alternatif finansman seçenekleri ile birçok kişi kira öder gibi ev sahibi olmuştur.

Konut Kredisine Alternatif Konut Finansmanı Seçenekleri

Konut kredisi kullanmak istemeyen ya da bankaların kredi kullandırma için gerekli olan koşulları sağlayamayan kişiler kredisiz ev alma fırsatlarını değerlendirir. Banka dışında finansman kuruluşları tarafından kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenleri bir araya getiren bu sistemde çekiliş/kura sistemi ile birçok kişi ev sahibi olmuştur. Ev almak isteyen kişiler bir araya gelip grup oluştururlar, gruptaki kişiler her ay belirlenen tutarda para toplayıp toplanan para ile gruptaki bir kişiye ev alınır. Ev alınacak kişi herhangi bir şüphe olmaması için noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlenir. Ev sahibi olan kişi sayısı gruptaki kişi sayısının yarısına ulaştığında grubun bitmesi beklenmeden ev sahibi olmayan kişiler de ev sahibi olur. Kiradan kurtulmak ve yaşamını kendi evinde huzurlu olarak geçirmek isteyenler için konut kredisine alternatif olan bu finansman seçeneği çok rağbet görmektedir. Katılımevim bu finansman şirketlerinin en köklü ve sektörde en güvenilir olan şirketidir.

İnşaat Şirketlerinden Ev Almak

Konut projeleri yapan inşaat şirketleri hem yaptıkları konutları satmak hem de kira öder gibi ev almak isteyen kiracılar için cazip kampanyalar, kolay ödeme koşulları sağlamaktadırlar. Kiradan kurtulmak ve kendi evinde oturmak isteyenler için Konut kredisi ile konut kredisi dışında ödeme seçenekleri ile inşaat şirketleri konut piyasasında hareketlilik getirmeye çalışmaktadır. Geçmişte olan bir ödeme şekli olan ve günümüzde pek kullanılmayan senetle ödeme şekli günümüzde inşaat şirketlerinin ev satışlarında kullanılmaya le ödeme şekli başlanmıştır. Ev alırken senetle ödeme şekli kira öder gibi ev alma düşüncesinde olan kiracıların çok tercih ettiği bir ödeme şekildir.

https://www.katilimevim.com.tr/faizsiz-kira-oder-gibi-ev-sahibi-olmak/

https://www.katilimevim.com.tr/modeller/

https://www.katilimevim.com.tr/

Editör: Pusula Gazetesi