Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, pazaryeri çatısının yıkılması ve davası ile ilgili açıklama yaptı. Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, pazaryeri ile ilgili davadan 6 yıl 8 ay hapis cezası aldıktan sonra bir açıklama yaparak; mahkemenin belediyede 2008 ve 2012 yıllarında görev yapan başkan ve yöneticiler için yeni bir dava açacağını söylemişti.

Başkan Akdemir, Eşref'in anlattığı gibi çatıyı su sıkmadığını belirterek "Bu durum bir idareci için çok üzücü bir olaydır. Pazaryeri esnafından zaman zaman çatıdan su akması ile ilgili şikayetler geliyordu. Ben o akıntıları gidermek için çatıya adam bile çıkartmadım. Çatıya uzaktan doğru su tutarsak yağan karı bir şekilde akıtabiliriz dedim. Ama itfaiye müdürümüz sağ olsun beni hemen uyardı. Oraya su tutmak iyi olmaz dedi. Ve oraya su sıkılmamıştır" dedi.

"İTFAİYE MÜDÜRÜMÜZ BENİ SU SIKMAMAMIZ KONUSUNDA UYARDI VE SIKMADIK"

Akdemir, pazaryeri çatısının çökmesi ile ilgili kendisinin bir suçu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu; "Allah hiçbir idarecinin başına böyle bir olay getirmesin. Çatı yıkıldığında ben yeni göreve gelmiştim ve o yıl çok kar yağmıştı. O yıl çok karın yağdığı bir döneme geldi. Pazaryeri kazasında iki kardeşimiz maalesef yaşamlarını yitirdi. Bu durum bir idareci için çok üzücü bir olaydır. Pazar yerinin öncesi ve sonrası var. O dönemde benim pazar yerini incelemem gibi bir durum olmadı. Pazaryeri esnafından zaman zaman çatıdan su akması ile ilgili şikayetler geliyordu. Ben o akıntıları gidermek için çatıya adam bile çıkartmadım. Bürokraside yazı çok önemlidir. Söz uçar yazı kalır. Belediye başkanları ve yöneticileri çok acil zamanlarda önce sözlü olarak sonra yazılı olarak talimat verirler. O gün sözlü olarak ilgili arkadaşlara 'gidin bakın ilgilenin' diyenlerden biriyimdir ben. Pazaryeri esnafına sözlü olarak pazar yerini açmamalarını istemiştim. Sözlü olarak zabıtadan haber yolladığımı hatırlıyorum. Ama buna rağmen evine aş, ekmek getirmek için pazar yerini açmışlar. Biz de sonrasında bu malum üzücü olayı yaşadık. Çatıya uzaktan doğru su tutarsak yağan karı bir şekilde akıtabiliriz dedim. Ama itfaiye müdürümüz sağ olsun beni hemen uyardı. Oraya su tutmak iyi olmaz dedi. Ve oraya su sıkılmamıştır. Pazaryeri esnafımız soğuk havalarda branda geriyorlardı."

"HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BİR ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANINI ASLA ELEŞTİRMEMELİ"

Secaattin Gonca ve kendisinin sorgulama dışında kaldığını belirten Akdemir "Hukuk, Secaattin Gonca ve beni sorgulamanın dışında bıraktı. Altı yıl sekiz ay çok büyük bir suç karşılığıdır. Bana göre bu suçun karşılığı bu kadar olmamalıdır. İnşallah bu durum istinafdan döner ve iş daha sağlıklı bir şekilde yerine oturur diye düşünüyorum. Ama ben felsefem gereği hiçbir arkadaşımın arkasından konuşmam. Bir kişi bir ortamda olmadığı için ben asla bir kişinin arkasından ne konuşurum ne de konuştururum. Hiçbir belediye başkanı bir önceki belediye başkanını asla eleştirmemelidir. Bilirkişi kararını verdi ve ben bilirkişi hakkında beyanat vermem doğru olmaz" dedi.

Diğer taraftan Akdemir konuyla ilgili açıklama yaparken 2008 yılında başkanlık görevinde bulunan Secaattin Gonca, açıklama yapmak yerine gazetecileri suçladı.

Editör: Pusula Gazetesi