Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Kaymakam Muharrem Coşgun'u ziyaret ederek pandemi sürecinde esnafın durumu ile ilgili görüş alış verişinde bulunarak taleplerini ilettiler.

Başkan Kantarcı çalışmaları hakkında bilgi verirken; "Millete hizmet etmek sizler ve bizlerin ortak görevi. Belediye başkanlığında 7'nci yılın içindeyiz. Güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Ben vicdanen çok rahatım. Yıllardır isteğin işleri hayat geçirmekten çok mutluyum. Çalışmaların beğenilip takdir edilmesi de çok önemli bir tatmin. Göreve başladığımızdan bu tarafa gerek kurumlarla gerekse siyasi partilerle bir ahengimiz var. Hepsine teşekkür ediyorum. Çatışma ortamından Çaycuma olarak uzak durmayı başardık. Beraber işler yapıp zor projelerin altına imza attık. Barış ve dayanışma içinde çalışmaktan, Çaycuma'yı kolay ve rahat yaşanabilir bir şehir haline getirmekten ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz. Şantiye büyüklüğünde 300'ü aşkın çalışanımız var. Birçok işimizi kendimiz yapıyoruz. Kurduğumuz şirket belediyemizin en yakın tedarikçisi, her konuda imdadına yetişiyor. Eğer bu şirketimiz olmasa da bu yeni bina müteahhittin girdiği sıkıntıdan dolayı hayalet bina olarak kalacaktı. Pandemi döneminde vatandaşlarımız yeni binamızda işlerini bulaşma riski olmadan daha rahat görebiliyorlar"dedi.

Bu döneminde esnafın durumuna da değinen Kantarcı; "Pandemide bir çok esnafımızın işi arttı. Ama küçük esnafımızın en çok zarar gören kesim. İşyerlerini kapatan esnafımız var. Onların zararların asgariye indirilmesi için üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız"dedi.

ESNAFIN TALEPLERİNİ İLETTİLER

Kantarcı'ya yeni belediye hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunan Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise Çaycuma'dan çehresinin her geçen gün değiştiğini ifade ederek ilçeye çok modern bir hizmet binası kazandıran Kantarcı'ya teşekkür etti.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir desteklerinden ötürü Kantarcı'ya teşekkür ederken bilgi ve donanımı ile Çaycuma'nın geleceğine yönelik projelere imza attığını ifade ederken yeni belediye hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunup esnafın taleplerini iletti.

Muharrem Coşkun ve Hayri Kandemir daha sonra Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun'u ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.