Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde engelli vatandaşa saldıran esnaf karakolluk, saldırdığı engelli vatandaş ise hastanelik oldu.

Olay Müftü Mahallesi Un pazarı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Eti Beyaz firma sahibi Ömer Faruk Arslan, kendisine küfür ettiği iddiası ile tütüncü dükkanının önünde bekleyen Muhsin Kurt'a saldırdı. Yüzde 50 engelli raporu olduğu öğrenilen Muhsin Kurt'u yumruklayarak dükkanın içine sokan Ömer Faruk Arslan'ı iş yeri sahibi ve çevredeki vatandaşlar araya girerek ayırmaya çalıştı. Boğuşma sırasında aldığı darbelerle kendinden geçen ve sinir krizi geçiren Muhsin Kurt için sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri ilk müdahalesini ambulansta yaptıkları Muhsin Kurt'u daha sonra devlet hastanesine kaldırdı. Muhsin Kurt tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA DA YANSIDI...

İfadesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Muhsin Kurt, kendisinin Ömer Faruk Arslan'a asla küfür etmediğini, işyerinin önünden geçerken çalışanına hayırlı işler dilediğini, daha sonra tütüncüye gittiğini ne olduğunu anlayamadan Ömer Faruk Arslan'ın kendisine saldırdığını iddia etti. Aldığı darbelere kendisinin de karşılık vermeye çalıştığını anlatan Muhsin Kurt " Ben kendisi ile bir husumetim yok. Dükkandan geçerken hayırlı işler diledim. Tütüncü dükkanına geldikten sonra bana saldırdı. Benim kimseye kötülüğüm olmaz. Tütüncü dükkanında ki güvenlik kamera görüntülerini polis aldı. Kendisinden şikayetçi oldum. Ve sonuna kadar da şikayetimin arkasındayım." dedi.

Diğer yandan Ömer Faruk Arslan yüzde 50 engelli raporu olan Muhsin Kurt'un kendisine küfür ettiği için saldırdığını ve darp ettiğini söylediği öğrenildi.