Nebioğlu, Perşembe, Karapınar ve Saltukova Beldelerinden sonra son olarak Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan seminere, Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Çaycuma Vergi Dairesi Müdürü Melek Çelebi ve Gelir Uzmanı Seyhan Düzmen, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir katıldı.

Başkan Kandemir, yasalar ve uyulması kurallar ile ilgili kuruluşların esnafı denetlemeye geldiği zaman cevap verebilmesi, müşteriyi aldatmaması ve tüketiciye doğru hizmet vermesi adına oda tarafından düzenlenen seminerlerin devam ettiğini ifade etti. Kandemir; 'İnsanın olduğu yerde hepimiz tüketiciyiz. Katılan esnafımıza teşekkür ediyorum. Eğitimleriniz inşallah faydalı olur"diye konuştu.

Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü personeli Özge Ablakoğlu Tetik 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun' ve 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' ile ilgili esas maddeleri ve esnafı ilgilendiren konuları kapsayan bilgiler verdi.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden esnafın ülkenin bel kemiği olduğunu söyleyerek; "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı amacı ticaretin hızlı, güvenilir ve verimli olmasını temin etmektir. Bu toplantıyı organize etmemizin sebebi de yine bu amacımıza hizmet etmektir. Esnaflarımız ülkenin bel kemiğidir. Başımızın tacıdır. Her zaman onların hizmetindeyiz. Zonguldak valiliği binası dördüncü katta hizmet veriyoruz. Esnafa her zaman her konuda kapımız açık. Bu imkanı bize sağlayan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Çaycuma Vergi Dairesi Müdürü Melek Çelebi 'Defter Beyan Sistemi' hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Çelebi; Serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler ile basit usule tabi olan mükelleflerin kayıtlarının elektronik ortamda tutulması, bu mükelleflerden defter tutmak zorunda olanların defterlerinin bu kayıtlardan hareketle elektronik ortamda oluşturulması ve saklanması, vergi beyannamesi, bildirim ve dilekçelerin elektronik ortamda verilebilmesi ile elektronik ortamda belge düzenlenebilmesini sağlayan sisteme Defter-Beyan Sistemi bin başlaltıldığını ifade etti. Çelebi mükelleflerin bu konuda her zaman Vergi Dairesine bizzat gelerek yada telefonla arayarak bilgi alabileceklerini , basit usule tabi olan mükellefler 30/6/2018 tarihine kadar başvurularını yapabileceklerini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi