-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) işlettiği Zonguldak Limanı'nın belediyeye devredilmesi fikri ile ilgili konuştu. İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in 'Zonguldak Limanını belediye devredilsin' önerisine sert bir eleştiri ile yanıt veren Milletvekili Uçar "Uzun yıllar iktidarın bürokratlığını yaptı, Valilik yaparken neden gündeme getirmemiş" dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, TTK'nın Çinli firmaya satılacağını iddia ederek "TTK gidecek, hiç olmazsa limanı kurtaralım" diyerek TTK Limanı'nın Zonguldak Belediyesi'ne devredilmesi konusunda milletvekillerine çağrıda bulunmuştu.
Yavuz Erkmen'in Zonguldak'ta yıllardır Valilik yaptığını hatırlatan Hamdi Uçar "Uzun yıllar iktidarın bürokratlığını yapmış bir kişi, uzun süre kalmış bir kişi madem böyle bir düşünceleri vardı o zaman gündeme getirselerdi ve hayata geçirselerdi. Kaldı ki bunlar Vali tepedeki adamlar, o zaman ki yaptığı hizmetlere, projelere bir bakalım. Şimdi gelip siyaset yapmanın hamaset yapmanın bir anlamı yok. Şu olsun, bu olsun, dışarıdan o tip ifadeler kullanmak kola, icra makamında oldukları dönemleri de biliyoruz, o zaman ne yapmışlar? Benim tavsiyem onlara bu konulara fazla girmesinler. Burada yapılan güzel işler var, o güzel işleri takdir etsinler ve teşekkür etsinler. Sonra bu beyanlarının altında ezilip kalırlar yoksa" dedi.