Zonguldaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, KPSS ile TTK'ya işe girenlerin ücret anlamında eşitsizlikleri olduğunu belirterek "Onlar için mücadele vereceğim" dedi.

Eski bir sendikacı olduğunu belirten Nas "29 yıl TTK'ya emek vermiş birisi olarak onların alın terinin ve emeklerini karşılığını da alınmasını istiyorum. Kamuoyu da bilsin ki bu arkadaşlarımız yanlız değildir" açıklamasını yaptı.

"KPSS İLE TTK'DA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZIN EMEKTEN YANA ÜCRET ANLAMLARINDA DA SIKINTILARI VAR"

Nas, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Zonguldak'ın gündemi hem siyaset, hem de ilçelerin ve beldelerin adaylarının beklentisi anlamında kamuoyu pür dikkat buna kilitlenmiş. TTK'nın üretim işçisinin bir an evvel alınması yönünde zaman zaman basın açıklamaları oldu. Zonguldak bizim. Başka bir Zonguldak yok. Emeğin ve kömürün başkenti. 1500 kişi için biz Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Keşke 2-3 bin işçi alınsaydı. Bu bağlamda bir an evvel kurumun ayağa kalkması ve üretiminde hem ekonomiye, hem de Zonguldak ekonomisine katkı sağlaması. Bizim yer altı zenginliklerimiz çok. Fakat bunu değerlendirmekte sıkıntı çekiyoruz. Kömür çıksın ki santrallerimiz ithal kömürden vazgeçsin. Kendi kömürümüzü kullansın. İşçi alımı olurken de TTK yetkilileri, siyasiler, GMİS, bir araya gelip bunu en iyi şekilde değerlendirecekler. Geçmiş açıklamamda bu işçi alımında TTK'ya KPSS ile işçi alımı yapıldı. Fakat burada bir yanlış anlaşılma oldu. Bu durum herkesi bağlamıyor. Yer altında çalışan insanlarımızın yer altına katkısı çok büyük. Atölyelerde çalışan insanlarımızın katkısı olmazsa yer altından kömür çıkmaz. Elektrikçisi, kaynakçısı, dökümcüsü bunların hepsi bir birine zincirlemedir. KPSS ile işe giren arkadaşlarımızın üretime katkısı bu yöndedir. Biz istiyoruz ki geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmasın. KPSS ile şuanda yer altında çalışan arkadaşlarımız var. Ben onlarla bunları bir tutmak istemiyorum. Daha önce KPSS ile yeraltına giren arkadaşlarımızın bir kısmı iş değiştirmek için mücadele ettiler. Kömür kazamıyoruz, hayatında eline balta, kürek, kazma almamış, direk tutmamış insanları, onun için üretimde biraz düşme oldu. Ben aslında bunu kastetmek istemiştim. Yer üstünde çalışıp KPSS ile işe giren arkadaşlarımız, onlar benim kardeşlerim, ben de onların ağabeyiyim. Bu bağlamda bizler onların da KPSS ile TTK'da çalışan arkadaşlarımızın emekten yana ücret anlamlarında da sıkıntıları var. Orada da bir eşitsizlik var. Onların için de bu mücadeleyi yapacağım. Çünkü ben sivil toplum örgütleri ve eski bir sendikacı olarak, 29 yıl TTK'ya emek vermiş birisi olarak onların alın terinin ve emeklerini karşılığını da alınmasını istiyorum. Kamuoyu da bilsin ki bu arkadaşlarımız yalnız değildir. Sendika sürecine girecekler. Bir araya gelip bunları değerlendireceğiz. Onların her zaman da yanlarında olacağım."

Editör: Pusula Gazetesi