Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, Çaycuma'da yaşanan belediye meclis üyeliği listesi krizi ile çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çaycuma'da iki gündür Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile İlçe Başkanı Tuncay Akyol arasında yaşanan liste krizi görevden alma ile sonlandı.

"TEŞKİLAT '1-2 KİŞİYİ DE DEĞERLENDİRELİM' DİYEMEYECEKSE, DEMOKRASİDEN BAHSEDİLEMEZ"

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve yönetimini istifaya davet eden Milletvekili Ünal Demirtaş'a zehir zemberek açıklamalar yapan Başoğlu, şunları söyledi:

"CHP'de bir bütün olarak hareket edebilen, teşkilatlarıyla birlikte mücadele edebilen, Çaycuma'nın 83 köyüne, 5 beldesine hakim olan, ilçe başkanından yönetim kuruluna kadar gönüllülük esası ile bu işi yapan, gecesini gündüzüne katan, çoluk çocuğundan zaman ayıran, mücadele eden arkadaşlarımızla kurulu bir yapıydı. Demokrasiye inanan, demokrasiye yürüyen, CHP'de kendini ifade ettiğini inanan, CHP'deki demokrasinin çatısı altında arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; CHP ilçe yönetim kurulları, kendileri ile ilgili belediye meclisi ve il genel meclisi ile ilgili adayına yapılmış listede 'şu 1-2 kişiyi de değerlendirelim' diyemeyecekse demokrasiden bahsedilemez. Bir belediye başkanı 'Ben listemi hazırladım. Burada; 'Sizin ne haddinize, siz kimsiniz?' diyorsa o zaman demokrasiden uzak, sözde demokrat anlamında hareket ediliyor demektir. Eğer CHP'deki demokrasiye inanıyorsak, CHP'nin demokratik bir yapısının köyüne, beldesine ve ilçesine kadar en kılcal damarına kadar işleyebileceğine inanıyorsak, o zaman yönetim kurulunun tamamının oy birliği ile 2 arkadaşımızın belediye meclisine girmesi için başkanla müzakere edilmesine niçin baraj konulmuş bunu anlamış değilim."

"SAYIN ÜNAL DEMİRTAŞ, MEMUR ZİHNİYETİ İLE MİLLETVEKİLLİĞİ YAPILMAZ"

"Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın 'Çaycuma Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanı istifa etsin' diye açıklaması var. İlçe Başkanı ve yönetim kurulu usulsüzlük mü yapmış, tüzüğe aykırı mı hareket etmiş, partiye mi ihanet etmiş? Ünal Demirtaş'a sorun bakalım, Zonguldak'ın neresini bilirmiş? Zonguldak'ta, Çaycuma'nın kaç tane köyünü bilirmiş? Ünal Demirtaş, bu partinin hangi örgütünden gelmedir? Ünal Demirtaş gitsin önce Ereğli'de ki ilçe örgütünü sorgulasın. Ünal Demirtaş Çaycuma İlçe Başkanına istifa resti çekerken, kendi ilçesi Ereğli'de kazanmaya yakın aday Halil Posbıyık'ın listesine kendi istediği isimler olmadığı için mutabakat vermemiş, onay vermemiş. Ünal Demirtaş önce bunun cevabını verecek. Ünal Demirtaş, memur zihniyeti ile milletvekilliği yapılmaz. Ünal Demirtaş hangi örgütü bilir, hangi örgütü tanır? Ünal Demirtaş istifa çağrısı yapacağına, kalksın 'bölgesinde seçimler nasıl alınır, nasıl toparlanır, örgütler belediye başkanları ile nasıl organize olur?' önce bunlara baksın. Yönetim kurulu bir şey mi yaptı? Yönetim Kurulu, 2 arkadaşını, vatandaşı öneremeyecek mi? O zaman yönetim kurulunun ne hükmü kalıyor? İlçe Başkanlığının ne hükmü var? Ünal Demirtaş gelsin Çaycuma'da İlçe Başkanlığı yapsın. Partinin anahtarlarını buradaki CHP'lilerden alsın. Gelsin kendisi burada ilçe başkanlığı yapsın."

"SEÇİME 40-45 GÜN KALA YÖNETİMİ GÖREVDEN ALDIRMANIN KİME FAYDASI VAR?"

Seçime az bir zaman kala ilçe yönetiminin görevden alınmasının kötü olduğunu belirten Başoğlu, şöyle konuştu:

"Sen tam seçime giderken, bu kadar birlik ve bütünlük içerisindeki hareket eden ilçe yönetim kurulunu, seçime 40-45 günlük kalmış bir zaman içerisinde yönetimi görevden aldırmanın kime faydası var? Sayın Ünal Demirtaş, memur zihniyeti ile milletvekilliği olmaz. Sabah 09.00, akşam 05.00'te meclise gitme ile bu ş olmaz. Örgütleri bileceksin. Sen hangi örgütü tanıyorsun? Hangi köyü tanıyorsun? Kaç sefer geldin Çaycuma'ya, belde örgütleri nerde bilir misin?"

Editör: Pusula Gazetesi