Olay geçen yıl Temmuz ayında Müftü Mahallesi'ndeki Erdemir Bağlık kapı girişinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, fabrikada çalışan Y.Ö., mesaisinin bitmesinin ardından otoparktaki 06 YA 7417 plakalı aracını çalıştırıp evine gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada aracın altından bir boru sarktığını fark eden işçiler, Y.Ö.'yü uyararak aracını durdurmasını istedi. Aracın altında bir borunun bantla sarıldığını, kabloların sarktığını ve pil bağlı olduğunu gören kadın korkarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Diğer işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bomba düzeneğini görünce aracın etrafını güvenlik çemberine aldı. Araç sürücü kadının bombadan haberi olmadığını ve eşi S.Ö. ile boşanmak üzere olduğunu söylediği öğrenildi.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden gelen bomba imha uzmanları, aracın altındaki bomba süsü verilmiş düzeneği kontrollü şekilde fünye ile patlattı. Yapılan incelemede bomba süsü verilmiş düzeneği kadının aracının altına boşanmak üzere olduğu kocası S.Ö.'nün yerleştirdiği öğrenildi. Polis S.Ö'yü gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

20 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede 20 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan eski koca S.Ö., hakim karşısına çıktı. Eşini korkutmak amacıyla böyle bir düzenek kurduğunu, gerçekçi olması için de dinamit kullandığını anlatan S.Ö., "Öldürme kastım yoktu" dedi.
"Öldürmeye teşebbüs suçundan" yargılanan S.Ö., "Doğrudur, düzeneği ben koydum. Eşimle boşanma aşamamız vardı. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Çocuğumun oyuncak arabalarını söktüm ve onla gelişigüzel yaptım. Sıkıntılı bir boşanma sürecimiz vardı. Ben çocuğumuz olduğu için boşanmak istemiyordum ama o istiyordu. Boşanmamak için böyle bir yola başvurdum. Polisler beni aradığında Alaplı'daydım. 20 kilometre uzaktaydım. Öldürme kastım olsa bu kadar uzaklaşmazdım" diye konuştu.

Gerçekçi görülsün diye dinamik kullandığını söyledi
Mahkemede gerçek dinamit kullanma sebebi sorulan S.Ö, gerçekçi görülmesi için dinamit kullandığını ve kabloları da gelişi güzel bağladığını aktardı. S.Ö., "Gerçekçi görülmesi dinamit kullandım. Ben kabloları yerleştirdim, gelişigüzel bağladım. Bu şekilde patlayacağını düşünmüyordum" diye cevap verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken S.Ö.'nün ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi