Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eşinden yaklaşık 1 aydır ayrı yaşayan kadın, eşinin işte olduğu gece saatlerinde geldiği evin kapısını çilingirle açtırarak eşyalarını topladı. Eşyalarını alan kadının, evden ayrılırken, kocasının evini ateşe verdiği iddia edildi.

Olay gece 01.00 sularında Kepez Mahallesi Çetin Emeç Caddesi Dağ evleri sokak Sezer Yaman apartmanında meydana geldi. İddiaya göre 2014 yılında evlenen ve yaklaşık 1 aydır da eşi Adem A. dan ayrı yaşadığı öğrenilen Hayriye A. eşinin işte olduğu gece saatlerinde çilingirle eve geldi. 3 katlı binanın en üst katında katın da oturan ve kapıyı çilingire açtıran Hayriye A. evden eşyalarını alıp çıktığı sırada evin misafir odasını ateşe verdi. Evden kıs aşurede alevlerin yükselmesi üzerine bina ve mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin de yönlendirildiği binada oturan aileler evlerini panik içinde boşalttı. Yangın Ereğli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale ile yaklaşık yarım saat içerisinde söndürüldü.

MAHALLE HALKI KOMPLE ŞİKAYETÇİ OLDU...

Yangının söndürülmesinin ardından polis ile konuşan mahalle halkı Hayriye A. ve Adem A. dan şikayetçi olmak için karakola gitti. Hayriye A. nın komşusu olan kadın, Hayriye A. yı eve girerken gördüğünü, bir şey mi oldu diye sorduğunu, Hayriye A. nın kendisine eşyalarını alıp gideceğini söylediğini ifade etti.

Yangının kontrol altına alınıp soğutma çalışmasının yapılmasının ardından ekipler olay yerinden ayrıldı. Polisin Hayriye A. ve Adem A. ya ulaşarak ifadelerine başvuracağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.