Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak için en öncelikli hedefin Filyos yolunun yapılması olduğunu vurguladı. Bektaş, "Zonguldak-Kilimli tamam sayılır. İlk yeni ihale inşallah Kilimli-Çatalağzı yolu olacak" ifadelerine yer verdi.

Zonguldaklı Araştırmacı Yazar Ekrem Murat Zaman, Vali Erdoğan Bektaş'ın ilk hedef olarak Filyos yolunun yapılacağı yönündeki açıklaması ile ilgili şu görüşleri paylaştı;

"Mevcut karayolu, Karabük ve özellikle Gökçebey için gereklidir. Bu yol ulaşım açsından gerekli olmakla birlikte, Zonguldak'ın gelişmesini sağlamayacaktır. Zonguldak'ın özellikle iç kesimlere doğru gelişmesini sağlayacak (varlığı çok eski yıllara dayanan) iki yol günümüz tekniği ile tünelsiz olarak yeniden belirlenerek geliştirilmelidir. Bunlardan biri Zonguldak'ı Sapça üzerinden Çaycuma'ya bağlayan yoldur. Diğer yol ise Zonguldak'ı Beycuma (eski Gaca yolu) üzerinden Devrek'e bağlanmasıdır. Yol güzergahlarının eşek marifetiyle belirlendiği yıllarda yapılmış olan yollar bence doğru yollardır. Önerilen (ve aslında varlığı bilinen) yol güzergahı yeşil boyanmış olarak harita üzerinde gösterilmiştir: Konunun uzmanlarına küçük bir katkı olması amacıyla duyurulur."

Editör: Pusula Gazetesi