Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Yerli antrenöre inanıldığı zaman, güvenildiği zaman ve zaman tanındığı zaman nasıl başarılar ortaya koydukları da ortada" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Türkiye 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Devrek İlçe Stadı'nda oynanan Zonguldak Kömürspor- Hacettepespor karşılaşmasını izledi. Maçtan sonra hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Ertuğrul Sağlam, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlam ayrıca Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile maç boyunca çok keyifli sohbet etti.

Gönlümüz şehrimizin takımı Zonguldak Kömürspor'un kazanmasından yanaydı. O niyetle geldik buraya, beklentiyle de geldik. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra iyi de baskı kurdu ama çok net de pozisyon üretemedi açıkçası. Hacettepe'nin de içinde bulunduğu durum da onların çok iyi mücadale etmesini gerektiriyor. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. 10 kişi kalmalarına rağmen çok iyi savunma yaptılar. Sonuçta Hacettepe'nin sevindiği Zonguldakspor'un üzüldüğü bir puan oldu. Ama inşallah bundan sonraki haftalarda Zonguldak daha iyi olacak buna inanıyorum.

Sağlam, Türkiye'de görev alan yabancı antrenör ve oynayan futbolculara karşı olmadığını belirterek, "Beklentimiz şu; Yerli antrenörlere yabancılara tanındığı kadar, onlara davranıldığı kadar, sabırla ve hoşgörüyle yaklaşılmaları. Bunu yapacak olan da başkanlarımız ve yöneticilerimiz. Sonuç itibariyle, yabancılarda geliyor bu ülkeye hizmet ediyorlar, katkı sağlıyorlar. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de daha iyi antrenörler gelir ama bir yerli antrenör olarak şunu da biliyorum ki; yerli antrenöre inanıldığı zaman, güvenildiği zaman ve zaman tanındığı zaman nasıl başarılar ortaya koydukları da ortada."

Süper Lig'de 3 takımın şampiyon adayı olduğunu da belirten Sağlam, şöyle dedi:

"Şampiyon adaylarından Medipol Başakşehir'i tebrik ediyorum, şuanda çok iyi götürüyor. Beşiktaş'ın şuanda şampiyonluk yarışında diğer rakiplerinden çok daha şansı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray da bu işi bırakmayacak gibi görünüyor. Çünkü kupada elendikten sonra tek hedefi lig kaldı. 3 takım arasında kıyasıya bir mücadele olacak gibi görünüyor. "

Sağlam, kendisine teklifler geldiğini ancak şuanda çalışabileceği düzeyde bir teklif olmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi