TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in aldığı karar doğrultusunda 4-5-6 Ocak tarihlerinde oynanacak maçlar iptal edilmişti. Son dönemlerde ülke genelinde amatör maçlarda artan şiddet olayları ve Yıldırım Bosnaspor-Küçükköy maçında çıkan ardebe sonrası 17 yaşındaki gencin yaşamını yitirmesi bardağı taşıran son damla olmuştu.

Tüm ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen iptal kararı sonrasında Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç düzenledikleri basın toplantısında ertelenen maçların takvimi hakkında açıklama yaparak maçların aynı gün, aynı saatte 1 hafta sonra oynanacağını belirttiler.

DEMİR: "YAŞANAN OLAYLAR BİZLERİ DE ÜZDÜ"

Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir, "1 Ocak 2019 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu Başkanı Ali Düşmez tarafından düzenlenen bildiri sonucu 4,5 ve 6 Ocak tarihindeki Türkiye genelinde ki amatör spor müsabakaların ertelendiği, maçların 1 hafta sonraya kaydırıldığının bilgisi geldi. Kulüplerimize bildirdik.

İstanbul'da oynanan bir amatör müsabakada 17 kişinin yaralanması ve 1 kişinin vefat etmesi Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri ve tüm kulüpleri üzmüştür. Çünkü bu olayı en iyi bilen biziz. Bizim 15 gün önce bir kardeşimiz sahamızda vefat etmişti. Bu olayın üzerine bu bizi de derinden üzmüştür. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Bir amatör müsabakanın asıl amacı spor, dostluk ve kardeşlik adı altında yapılır. İnşallah bundan sonra böyle olaylar olmaz, yaşanmaz" dedi.

MALKOÇ "MAÇLAR 1 HAFTA KAYDIRILACAK"

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ise ertelenen maç takvimi hakkında bilgi vererek, "Sahalarımızda artan şiddet olayları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu Bakanı Ali Düşmez'in kararı nedeniyle 4,5, 6 Ocak tarihleri arasında oynanacak olan Amatör maçlar ertelendi. Erteleme maçları 1 hafta sonra oynanacak. Bu nedenle 4,5,6 Ocak tarihinde oynanacak maçlar aynı saat ve günde 12 ve 13 Ocak tarihinde oynanacak'' diyerek tüm kulüpleri bilgilendirdi.

Editör: Pusula Gazetesi