Zonguldak'ın Kozlu ilçesi Belediye Başkanı Ertan Şahin, tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimde AK Parti'den Kozlu Belediye Başkanlığı'na seçilen 50 yaşındaki Ertan Şahin, Ankara'da yaşamını yitirdi. Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde lenfoma hastalığı nedeniyle tedavi gören Şahin'in kalbi dün iki kez durdu. Doktorların çabasıyla yeniden hayata döndürülen Şahin, solunum cihazına bağlandı.

Yoğun bakımda tutulan Şahin, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan ilçe halkı yasa boğuldu.

Ertan Şahin'in biyografisi

1967 yılında Kozlu"da doğan Ertan Şahin, ilk ve orta öğrenimini Kozlu"da, Lise öğrenimini Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Şahin, evli ve 2 çocuk babası.

ÖNCEKİ HABER...

Ankara Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde lenfoma tedavisi gören Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'in kalbi 2 kez durdu, doktorların müdahalesi ile yeniden hayata döndürüldü.

Yoğun bakım ünitesine alınan Ertan Şahin'in solunum cihazıyla hayatta tutulduğu öğrenildi.

Şahin'in kalbinin durduğu haberi başta Kozlu olmak üzere tüm Zonguldak'ta geniş yankı uyandırdı. Bazı internet sitelerinde "Ertan Şahin'in öldüğü" yolunda haberler yapıldı. Kozlu Belediye Meclis Üyeleri'nin belediyede durum değerlendirme yaptılar.

Bu değerlendirmenin ardından Ankara'ya hareket eden Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Başkan Ertan Şahin'in hayatını kaybettiği yolundaki iddiaları yalanladı. Özdemir "Başkanımızın kalbi durdu. Yapılan müdahale ile geri döndü. Meclis Üyesi arkadaşlarımızla toplandık. Ben Ankara'ya gidiyorum" dedi.

HASTALIĞI NEYDİ?

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'in kamuoyunda kan kanseri olarak bilinen Lenfoma hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.

Beş ay önce kasığındaki bir ağrı nedeniyle doktora başvuran Ertan Şahin'ne Lenfoma teşhisi konmuştu.

Hastalığı ayakta geçirebileceğini düşünen Şahin, zaman zaman Ankara'ya gidip tedavi görüyordu.

Bir süredir Ankara Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde Profesör Dr. İbrahim Güllü tarafından tedavi edilen Ertan Şahin'in kemoterapi aldığı ve tedavisinin yüzde 80'ini tamamladı.

LENFOMA NEDİR?

Lenfoma, bağışıklık sisteminin parçalarından biri olan lenfatik sistemden köken alan kanserleri anlatan genel bir terimdir. Lenfomalar; lenf bezi kanseri olarak bilinirler ancak organlarda da lenf bezini tutmadan hastalık ortaya çıkarabilir.

Editör: Pusula Gazetesi