Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Bolu kampında konuştu. Sözeri, hedeflerinin bu sene ligi ilk 8 takım içinde bitirmek olduğunu söyleyerek, "Büyük takımlar önemli transferler yaptılar. Bu sene çok zorlu bir lig bizleri bekliyor. Beşiktaş ve Başakşehir, oturmuş kadrolarıyla yine avantajlı" dedi. Sözeri ayrıca Kardemir Karabükspor'un bu sezon sadece iç sahada değil, deplasmanda da iyi sonuçlar alacağını söyledi.
Yeni sezon hazırlıklarını Bolu'da sürdüren Kardemir Karabükspor'da Teknik Direktör Erkan Sözeri, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Karabük'te olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Sözeri, "Bu sezon Süper Lig'de çalışacağız. Böyle güzel bir camiada, iyi kadrosu olan bir camiada çalışacağız. Bunun için mutluyuz. Kampımız çok olumlu, pozitif başladı. Oyuncularımız her dediğimizi yapıyor, yapmaya çalışıyor. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorlar. Güzel, olumlu çalışıyoruz. Bu da maçlarımıza yansıyacaktır. Şu anda saha içi ve dışında iş disiplinimiz güzel görünüyor. Hiçbir problem ve sorunumuz yok. Böyle devam etmek istiyoruz. Lige de iyi bir giriş yapmak istiyoruz. Bunun için de yoğun çalışmalar yapıyoruz. Dediğim gibi oyuncularımız hiç şikayet etmiyor. Bu nedenle hepsine teşekkür ediyorum. Sezon içindeki amacımız ligde iyi bir yer edinmek. Bu sene özellikle büyük takımlar ciddi kadrolar kurdular, önemli transferler yaptılar. Bu sezon daha zorlu bir lig olacaktır. Bu anlamda hem fiziksel, hem zihinsel olarak iyi hazırlanmamız gerekiyor. Görsel anlamda da iyi futbol oynamak istiyoruz. Toparladığımız zaman, bize yakışan bir şekilde mücadele edip bu seneyi en iyi şekilde, geçen senenin daha üzerinde tamamlamak. Olabiliyorsa, üst sıralara oynamak en büyük arzumuz. Bunu da yapabiliriz. Oyuncularımızla konuşup bu hedefi koyabiliriz. Lige başlangıç çok önemli. İyi bir giriş yaparsak bunu da başarabiliriz" diye konuştu.

"Takımımızın özellikle savunmada hiçbir problemi yok"
Kardemir Karabükspor'un geçtiğimiz sezon özellikle deplasman maçlarında sonuca gitme konusunda sıkıntı çektiğini belirten Teknik Direktör Erkan Sözeri, "Bakıldığı zaman geçen sene deplasmanda sonuç anlamında sıkıntılı bir süreç geçti. Benim çalıştırdığım takımlar hem iç sahada, hem dış sahada aynı performansı ortaya koymaya çalışmıştır. Burada da aynısını yapmayı planlıyoruz. Benim için iç saha, dış saha aynıdır. İç sahada neler yapıyorsanız, deplasmanda da aynı mantaliteyi, aynı mücadeleyi göstermelisiniz. Bu sene, dış sahadaki kötü dediğimiz performansın bu sene iyi olacağını düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalarla, taktik antrenmanlarla bunları iyi yerlere getireceğiz. Özellikle takımımızın defansif olarak çok problemi gözükmüyor. Ama ofansif anlamda, pas trafiği anlamında biraz sıkıntıları görünüyor. Bunu oyuncularımla paylaşıyorum ve antrenmanlarla bunları geliştireceğiz. Zaten gelişime açık, hedefi olan bir takımız. Bunları geliştirirsek dış saha performansımız artacaktır. Şu anda hazırlık maçları oynayacağız ve kadromuzun yeterli olup olmadığına karar vereceğiz. Geçen seneki performansa bakınca yeterli bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Ama 1-2 oyuncu takviyesiyle çok daha iyi hedeflere koşabiliriz" dedi.

"10 numara transferi için çalışıyoruz"
Transfer için ince eleyip sık dokuduklarını söyleyen Erkan Sözeri, "Transfer çalışmalarımız sürüyor. İsim vermek istemiyorum. Ama özellikle 10 numara dediğimiz mevki için bir oyuncumuz olursa, kaliteli bir isim olursa iyi olur. Çalışmalarımız devam ediyor, neticelendirirsek transfer edeceğiz. Burası olmazsa olmaz gibi görünüyor. Ama görüştüğümüz isim olmazsa ve buraya kaliteli bir futbolcu bulamazsak, taktiksel olarak daha farklı bir taktikle açığı kapatmak istiyoruz. Ama dediğim gibi hazırlık maçlarını oynayıp, ondan sonra bu kararları vermek, eksiğimizin kararını vermek daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama özellikle kale, defans ve orta sahada eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi sadece bir 10 numara pozisyonunda ve belki bir kenar pozisyonunda oyuncu alabiliriz. O konuda eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Hazırlık maçlarında oyuncularımın performansı bu konuda belirleyici olacak. Transfer yapıp yapmamak bu maçların sonucunda belirgin ve net olarak görülecek" ifadelerini kullandı.

"Ben küçük hedefler koymam"
Süper Lig'in şampiyonluk yarışında oturmuş kadroları olan takımların daha avantajlı olduğunu söyleyen Sözeri, kendi takımlarının da oturmuş bir kadrodan oluştuğunu ve bunun da avantaj olduğunu ifade ederek, "Biz geçen seneden oturmuş bir kadroya sahip takımız. Bu nedenle avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Beşiktaş da öyle. 2 sene üst üste şampiyon olmuş bir kadro. Başakşehir'in de kadrosu oturdu. Diğer takımlara gelirsek, uçakları iniyor. Ciddi transferler yapıyorlar. Ama uyum sorununu atlatması zaman alabilir. Beşiktaş ve Başakşehir, oturmuş kadrolarıyla sıkıntı yaşamazlar diye düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da yaptıkları transferler, kısa zamanda ne kadar çabuk uyum sağlarsa, bu takımlar da yarışın içinde olacaktır diye düşünüyorum. Biz de ilk 6, ilk 8 içinde yer bulabilirsek ki, ben hedefi böyle koyuyorum, küçük hedefler koymuyorum, ilk 8 takımın içine girebilirsek bizim için çok güzel olacak. O hedefi oyuncularımızla paylaşıyoruz. Neden olmasın. Çok çalışırsak yapabiliriz. Dediğim gibi çok zorlu bir lig bekliyor hepimizi" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi