Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, toplu sözleşme görüşmelerinde alınan kararlarla ilgili değerlendirme yaptı.

Mutlu, yerüstü işçileri için talepleri olduğunu belirterek "Onları mutlu edecek, onların sofrasına 1 ekmek daha fazla koyacak sonuçlara ulaşabilirsek, bizim için mutlu bir sözleşme olacak" dedi.

"ORADAKİ SÖYLEMİNİ NE MANTIKLA SÖYLEDİĞİ VEYA NASIL BİR DÜŞÜNCEYLE SÖYLEDİĞİNİ BİLEMİYORUZ"

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleri ve gelen tepkileri değerlendiren İsa Mutlu, şunları söyledi;

"Sayın Türk İş Başkanım Ergün Atalay'ın onu, orada hangi maksatla söylediği önemli. Madalyonun bir görünen yüzü var, bir de görünmeyen yüzü var. Sadece oradaki lafa yüzeysel olarak bakıp da yargı da bulunmak doğru bir yaklaşım olmaz. Türk İş Başkanımız elinden gelen her şeyi yapmıştır. Daha iyi şeyler olabilirdi belki, daha iyi şeyler alınabilirdi. Gönlümüzden, onun da gönlünden bu geçiyor. O da bunu ister. Bunun için mücadele veriyor ama neticede elden gelenin en iyisi yapılacak. Alınabileceğin en iyisini gördüğü zaman imzayı atmıştır. Biz sayın Türk İş başkanımızı iyi tanıyoruz. Bugüne kadar işçi sınıfını satmamıştır. İşçi sınıfına yanlış yapmamak için elinden geleni yapmıştır. Oradaki söylemine bakarak onun hakkında yargıda bulunmak doğru bir yaklaşım olmaz diye düşünüyorum. Oradaki söylemini ne mantıkla söylediği veya nasıl bir düşünceyle söylediğini bilemiyoruz. Onu onunla konuşmak lazım. Neticede Türk İş Başkanının yapmış olduğu bir söylemdir. Onunla konuşmak lazım. Biz onun adına bir şey söylersek yanlış olur."

"SOFRALARINA 1 EKMEK DAHA FAZLA KOYACAK SONUÇLARA ULAŞABİLİRSEK, BİZİM İÇİN MUTLU BİR SÖZLEŞME OLACAK"

Yerüstü işçilerinin taleplerini yerine getirmek için mücadele verdiklerini belirten Mutlu "Özellikle bizim Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda çalışan yer üstü işçileri için taleplerimiz vardı. Düşük maaşla çalışmalarından dolayı kaynaklanan sıkıntılarımız var. Şu anda kamu çerçeve protokolü imzalandı. İnşallah hayırlısı olur ama biz kamu işveren sendikası ile görüşmeye devam edeceğiz. Onları mutlu edecek, onların sofrasına 1 ekmek daha fazla koyacak sonuçlara ulaşabilirsek, bizim için mutlu bir sözleşme olacak ama şu anda bir şey söylemek için en azından bizim için erken" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi