Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a sahip çıktı.

Yapılan açıklamada, "İstenilen düzeyde olmamakla birlikte Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda gelinebilecek en iyi nokta olduğu değerlendirilmiş ve Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalanmıştır" denildi.

Açıklama şöyle;

"Hükümet ile TÜRK-İş Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu arasında 12 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile kamu toplu iş sözleşmelerinin ücret sınırları belirlendi.

Gelinen son noktada Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullar ile dış politikada yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurularak; yeterli olmamakla birlikte, 3 bin 500 TL altındaki brüt ücretlere 150 TL iyileştirme yapılması, Birinci 6 ay yüzde 8, İkinci 6 ay yüzde 4 + enflasyon farkı, Üçüncü ve Dördüncü aylar yüzde 3'er artış ile enflasyon farkları teklifinin gelinebilecek en iyi nokta olduğu değerlendirilmiş ve Çerçeve Protokolü imzalanmıştır. Elbetteki daha iyi sonuçlar almak isterdik.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili görüşmelerimizi hafta içinde Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile sürdüreceğiz. TTK ve MTA'da düşük ücretlerle çalışan arkadaşlarımızın mutlu olacağı gelişmeler sağlayabilmek için çaba harcayacak, tüm üyelerimizin haklarının geliştirilmesi mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Ancak Çerçeve Protokolü'nün imzalanmasının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay'a yönelik bir takım ithamlar ve yıpratma çabaları kabul edilebilir değildir.

Sayın Atalay, her zaman ve her şart altında temsil ettiği işçi ve emek sınıfının hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme mücadelesi vermiştir.

Sayın Atalay, işçi sınıfının ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının çözümü, haklarının geliştirilmesi konusunda büyük bir mücadele vermektedir. Sayın Atalay, tüm işçi sınıfının olduğu kadar Genel Maden İşçileri Sendikası'nın ve maden işçilerinin daima yanında yer almıştır. Biz, göstermiş olduğu gayretler için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

İşçi ve emek sınıfına bugüne kadar bir faydası olmamış bazı kişi, kuruluş ve bir kısım grupların TÜRK-İŞ'i ve bağlı sendikaları yıpratmak için gösterdikleri çabalar ve buna farkında olmadan katkı sağlayanlara rağmen toplumun tüm kesimleri Ergün Atalay'ın ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların verdiği emek mücadelesinin farkındadır. Art niyetli bu çabalar asla başarıya ulaşamayacaktır.TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, işçi ve emek sınıfı mücadelesinin çok önemli bir değeridir. Bu değerin haksız ithamlar ve söylemlerle yıpratılmasına razı olamayız.

Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak işçilerin ve emekçilerin hak ve demokrasi mücadelesinde her zaman Sayın Ergün Atalay'ın yanında olmaya devam edeceğiz.

Sendikacılık çileli bir meslektir. Bunu bilerek bu görevlere talip olmuş yöneticiler olarak her şart altında, başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere, tüm işçi ve emek sınıfının hak ve menfaatlerini koruma-geliştirme mücadelemizi sürdüreceğiz".

Editör: Pusula Gazetesi