Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. kamuoyunda, yazılı-görsel basında ve sosyal medyaya konu olan işten çıkarmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

İYİ NİYETİMİZ SUİSTİMAL EDİLDİ!

Uzun süredir kamuoyunda yer alan, yazılı-görsel basına ve sosyal medyaya konu olan 13 işçi arkadaşımızla sanıldığı gibi sendikalaşma faaliyetleri içerisinde bulunduklarından ötürü değil, şirket yönetimini karalamaya yönelik söylemler, bu ve benzeri konularda iş ahlakına uymayan hal ve hareketler içerisinde bulunduklarından dolayı yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bu arkadaşlarımıza şirketimiz tarafından gerekli uyarılarda bulunulmasına rağmen ısrarla aynı tutumlarını sergilemeye devam etmişlerdir.

TAZMİNATLARINI ÖDEMEYEBİLİRDİK!

İşlerine son verilen işçi arkadaşlarımızın kıdem ve ihbar tazminatlarını yasal olarak ödememe hakkımız bulunmakta idi. Fakat biz yine de bu hakkımızı kullanmadık. Her şeye rağmen şirket yönetimimiz bu arkadaşların mağdur olmaması için tazminatlarını ödemiş ve bundan sonraki iş hayatlarına sıkıntı yaratmayacak şekilde seçilen çıkış kodları ile iş akitleri sonlandırılmıştır. Bu arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu uzun süreden beri şirketimiz bünyesinde çalışmış arkadaşlarımızdır. Bazı çıkar çevrelerinin dolduruşu ile şirketimizi kamuoyu önünde yıpratmaya çalışan bu arkadaşlarımıza gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen, ne yazık ki malum çevrelerin etkisi altında kalmaya devam etmişlerdir.

İŞTEN ATILMAK İÇİN ÖZEL ÇABA SARF EDENLER VAR!

Emekliliği hakketmiş, başka bir iş bulmuş veya çeşitli nedenlerle işten ayrılmak isteyen bazı arkadaşlarımız kendilerini işten attırabilmek için ne yazık ki özel bir çaba sarf etmektedirler. İşten çıkartılma nedenini de sendikal faaliyetle ilişkilendirip ek tazminat alabilmegirişiminde bulunan azda olsa bir grup işçi arkadaşımız bulunmaktadır. Bu arkadaşlara tavsiyemiz, etkisi altında kaldıkları kişi ve kurumların bir an önce etki alanlarından çıkmalarıdır. Bu tür girişimler hiç kimseye fayda sağlamayacaktır.

HALKA SIRTIMIZI DÖNMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!

Üstüne basa basa şunu belirtmekte fayda görüyoruz. Şirketimiz bünyesinde işçi kıyımına gitmek gibi bir düşüncemiz asla bulunmamaktadır. Enerji sektörünün içinde bulunmuş olduğu krize rağmen bu güne kadar hiçbir işçi kardeşimizi mağdur etmedik. İçinde bulunmuş olduğumuz kriz ortamında 160 Megawatt'lık ünitemizde üretime ara verecek olmamıza rağmen hiçbir işçi kardeşimizle yollarımızı ayırmadık. Bu ünitede çalışan tüm işçi kardeşlerimizin diğer ünitelerimize transferi yapılarak, burada çalışmalarına devam etmeleri planlanmıştır. Malum çevrelerin kamuoyuna yansıtmaya çalıştığı gibi sadece kendi çıkarlarımızı düşünen bir şirket politikamız olmuş olsa idi; üretimi durdurduğumuz ünitedeki tüm işçi kardeşlerimizle helalleşir ve yollarımızı ayırırdık. Şirketimiz bu bölgede yatırım kararı aldığı günden bu yana bölge halkı bir an olsun bize sırtını çevirmemiştir. Bizimde bölge halkına sırtımızı dönmemiz asla söz konusu değildir.

HERKES ENERJİSİNİ KENDİ İŞİNE HARCAMALIDIR!

Şirket olarak yapıcı olan her türlü eleştiriye sonuna kadar açığız. Fakat maksadını aşan, her türlü eylem ve eleştiriye de kapalı olduğumuz tüm kamuoyu tarafından bilinmelidir. Herkes kendi görev ve sorumluluklarını bilmeli ve bu doğrultuda hareket etmelidir. Kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirememiş, ülke ve bölge halkına en ufak bir katkıda bulunamamış kişi ve kurumların şirketimizi dizayn etmeye kalkmasını doğru bulmadığımızın da altını kalın çizgilerle çizmek isteriz. Herkesin enerjisini kendi alanlarında harcamasının bölge ve ülke halkına daha büyük faydalar getireceği inancındayız.

Son olarak, işyerinde ve iş dışında çalışanlarımızı gruplaştırıcı ve çatıştırıcı faaliyetlerde bulunan ve bu faaliyetlerini ısrarla sürdürme gayesinde olan arkadaşlarımızla ilgili olarak, bu tarz faaliyetlerini devam ettirdikleri takdirde taleplerinin tarafımızca asla kabul görmeyeceği, gündeme ve değerlendirmeye alınmayacağı, bundan sonra da benzer faaliyetlere kalkışılması durumunda sürecin ve yaptırımların Eren Enerji nezdinde saklı tutulduğu, tesis içinde iş barışının, huzur ve sükunet ortamının bozulmasına asla müsaade edilmeyeceği hususunun da bilinmesini isteriz.

Editör: Pusula Gazetesi