Kadınlar 1. Ligi'nde yeni sezona kendi sahasında 0-0'lık AMED ve Gaziantep deplasmanında 1-1'lik ALG spor beraberlikleri ile başlayan Kdz. Ereğli Belediyespor, 3. haftada İstanbul deplasmanında konuk olduğu Kireçburnu'nu, uzatmalarla birlikte 60 dakika 10 kişi oynadığı maçta 3-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

İstanbul Sarıyer Çayırbaşı Stadı'nda oynanan karşılaşmaya rakibine oranla daha iyi başlayan eflatun beyazlılar aradığı golü 28. Dakikada Ceren Nurlu ile bularak 1-0 öne geçerken, 38. dakikada Funda Aydınalp'ın kırmızı kart görmesi sonucu 10 kişi kaldığı karşılaşmada 40.dakikada Ece Türkoğlu ile bir gol daha bularak skoru 2-0'a getirdi ve devreye de 2-0'ın avantajı ile girdi.
10 kişi oynamasına rağmen rakibine karşı oyun üstünlüğünü ikinci yarıda da elinde tutan ve oyunu istediği gibi yönlendiren eflatun beyazlılarda Ceren Nurlu 70. dakikada kendisinin 2 takımının 3 golünü atınca Kdz.Ereğli Belediyespor iyice rahatladı.
Ev sahibi 79.dakikada 1 gol bulsa da kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kdz.Ereğli Belediyespor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Bu galibiyetle puanını 5'e çıkaran eflatun beyazlılar, bir hafta ara verilecek ligde 4.hafta da 18 Kasım Pazar günü sahasında Ataşehir Belediyespor'u konuk edecek.

Editör: Pusula Gazetesi