Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde bulunulmasının yıl dönümünde binlerce kişi '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' n de bir araya geldi. Mitinge 3 bin kişi katıldı.

Ereğli ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü bir yıl önce darbe girişimi sırasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından Şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in adının verildiği bulvar üzerinde başladı. Yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, protokol üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile aralarında tekerlekli sandalyeli engellilerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerine Türk Bayrakları alan binlerce kişi tekbir sesleri ile Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program sayı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin kısa filmlerin izlendiği programda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,i darbe girişiminde bulunan bir grup darbeci teröristin Türk milletinin destan yazdığını unuttuğunu söylediği konuşmasında "Bunlar, askeriyemizin içinde bir grup darbecilerin tamamen kendilerinden olduğunu zannettiler. Oysa geçen yılda söyledim. O FETÖ hainleri askeriyemizi temsil etmemektedir. Üstüne basa basa söyledik. Çünkü askeriye bizim göz bebeğimiz. Askeriye MEHMET. Askeriye Peygamber Ocağı. Bundan dolayı onlar sandılar ki bize kitaplarda öğretilen gibi ordu millet. Ama o gün, yanıldıklarını anladılar. Millet ordu olmuştu. Millet bu darbe girişimini elinin tersi ile itti. Tankları dayanarak itti. Kurşunlara kendisini siper etti. Bu milletin her bir ferdinin asker olduğunu onlar unuttular. Unuttukları bu milletin her ferdinin içinde Çanakkale ruhunun genlerine işlediğini unuttular. Çanakkale ruhu bizim genlerimizde. Unuttukları bir şey daha vardı. Bu millet destanlar yazdı. Bu milletin tekrar destan yazacağını unuttular. Bu milletin Sela seslerini kulakları ile dinlediklerini sandılar. Oysa bizler Aziz Türk Milleti,Sela seslerini kalpleri ile yürekleri ile dinledikleri için alanlardaydı" dedi.

TÜRK MİLLETİ, HALKIMIZ SOKAKLARA ÇIKARAK HAİNLERE 'BU VATAN BÖLÜNMEZ' DİYE HAYKIRDI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu konuşmasında, Türk milletinin darbe girişiminde sokaklara çıkarak vatanın bölünmeyeceğini haykırdığını ve bunu bizzat gösterdiğini söyledi. Madenoğlu konuşmasında "Bir yıl öncesine gittiğimiz zaman yani takvimler 15 Temmuz 2016 yı gösterdiğinde güzel yurdumuz, aziz vatanımız hain bir darbe teşebbüsüne maruz kalmış ve muhatap olmuştur. Peygamber ocağı dediğimiz, asırlar boyunca kahramanlığıyla, şan ve şerefiyle, zaferleriyle tarihte destanlar yazdıran kahraman ordumuzun içinden çıkan bir grup hain, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, Milletimize, Vatanımıza, Bayrağımıza, her şeyimize kast ederek bir darbe yapmak istedi. Ama bilmiyordu ki Yüce Türk milleti demokrasiye aşıktı. Vatanını severdi. Bayrağına devletine bağlı idi. Böyle hainlikleri savuşturacak, boşa çıkaracak akamete uğratacak bir şuurda ve anlayışta idi. Nitekim, bu darbe girişiminin başlamasından sonra Kahraman Silahlı kuvvetlerimizin içinde ki vatansever askerlerimiz, Polisimiz ve diğer karşı koyan tüm unsurlar bu darbeyi boşa çıkarmak için büyük bir mücadele karşı mücadele verdiler. Bugün başımızda bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin çağrısı üzerine Demokrasi aşığı yüce Türk milleti, halkımız sokaklara çıktı. Hainlere karşı haykırdı. Bu vatan bölünmez, Bu millet birdir. Bu bayrağa karşı da saygı her zaman duyulacaktır" dedi.

ABDULHAMİT'E YAPILANLAR AYNEN UYGULANMAK İSTENİYOR

Etkinliklere konuşmacı olarak katılan Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ise konuşmasında, Abdulhamit döneminde yaşananların 2017 Türkiye'sinde aynen devam ettiğini söyledi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ise konuşmasında "Küresel sömürü düzeni kurduğu plandan vazgeçmiyor. Küresel sömürü düzeni 50 yıllık 100 yıllık planlarını her daim uygulamaya devam ediyor. Dün neler yaptılarsa Bugün de aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Bir nebze sizlere anlatmak istediğimiz Payidat Abdulhamit dizisinde o dönemde o dönemde neler yaşandığını, o dönemin iç dinamiklerini nasıl hainlerden oluştuğunu, o zamanların küresel güçlerinin bu kadim Anadolu coğrafyasında ne gibi emelleri olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Bunu göstermemizin ana sebeplerinden birisi de şu; Abdulhamit döneminde yaşanmış ne varsa 2017 Türkiye'sinde yaşananlarda aynı. Değişen hiç bir şey yok. İç satılmış hainler dün kimlerse, bugünde aynı zihniyeti ile devam ediyorlar. Küresel sömürü düzeninin plancıları, oyun kurucuları neleri planladılarsa dün, aynı şeyi bugünde kurgulamak ve hayata geçirmek istiyorlar. Görüyoruz ve içimiz acıyarak tespit ediyoruz ki bu şer güçler küresel sömürü düzeninin oyun kurucuları Osmanlı'yı parçaladıktan sonra Orta doğuyu kan gölüne çevirdikten sonra, mazlumların göz yaşlarını akıtmaya başladıktan itibaren bugüne kadar bunu süre getirdiler. İsrail devletinin kurulabilmesi için, Abdulhamit'i tahttan indirenler, bugün Türkiye'yi parçalamak Sayın Cumhurbaşkanımızı diz üstü çöktürmek için aynı planlara devam ediyorlar. Bize düşen birlik, beraberlik şuuru ile sağcı solcu, alevi sünni, Türk Kürt,şu partiden ya da bu partiden demeden birlik ve beraberlik içerisinde bu kadim Anadolu coğrafyasını elimizde kalan tek toprak parçasını korumak ve ölesiye müdafaa etmek. Bunun tek yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Ayrılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı konuşmaktan geçiyor" dedi.

Alanda toplanan kalabalık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan canlı yayın ile yaptığı konuşmayı izleyerek, demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Editör: Pusula Gazetesi