Ereğli Belediyesi ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı işbirliğinde "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı" düzenlendi.

Bağlık Karakolu önünde toplanan vatandaşlara Ereğli Belediyesi tarafından 3 bin adet Türk Bayrağı ve bin adet meşale dağıtıldı.

"SİZLERLE CUMHURİYET COŞKUSU BİR BAŞKA GÜZEL"

Ellerinde meşaleler ve marşlar eşliğinde Atatürk anıtına kadar yürüyen Ereğli halkı, burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okudu.

Halka seslenen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Sizlerle cumhuriyet coşkusu bir başka güzel" diyerek, "Bizler Ereğli'de cumhuriyetimizin 94'üncü yıldönümünü kutlamanın heyecan, coşku ve onurunu yaşıyoruz. Bizler her türlü yokluk ve imkansızlıklara rağmen İstiklal harbini kazanmış bir Cumhuriyetin, milletin evlatlarıyız. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bizler, son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde de hain FETÖ darbe girişimine karşı silahların önüne yatan bir milletiz. O gece bu ülkeyi içten de dıştan da bölemeyeceklerinin mesajını veren ülkenin evlatlarıyız. Ortak değerimiz olan Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak, millet olarak ülkemizin geleceği için Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için birlik ve beraberlik içinde çok çalışmak zorundayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal harbine katılan şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Cumhuriyet yürüyüşüne; Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, belediye başkan yardımcıları, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi