Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden temsilcimiz Ereğli Belediyespor yeni bir oluşuma giriyor. Geçtiğimiz sezon kılpayı şampiyonluğu Kırşehirspor'a kaptıran eflatun-beyazlı ekip bu sezon başında mevcut kadrosunu daha da güçlendirerek lige başlamasına karşın aldığı istikrarsız sonuçlarla tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Sezonu 47 puanla 5'nci sırada tamamlayan Ereğli Belediyespor kötü bir sezonu daha geride bıraktı.

MAYIS'DA KONGRE VAR, YENİ BAŞKAN POSBIYIK
Ereğli Belediyespor 2019-2020 futbol sezonuna bambaşka bir kimlikle girmeye hazırlanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçilen duayen başkan Halil Posbıyık ipleri eline alıyor. Mayıs ayında olağanüstü kongreye gidecek olan Ereğli Belediyespor'da kulüp başkanlığına Halil Posbıyık getirilecek. Ereğlili işadamlarının yanı sıra mevcut birkaç yöneticinin de yeni yönetimde yer alacak, güçlü bir yönetim oluşturulacak.

TÜM SORUMLULUK ASLAN KELEŞTE OLACAK
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş de ile yapılan görüşmelerden olumlu yanıt almasının ardından Arslan Keleş Ereğli Belediyespor'un ikinci başkanlığına getirilecek. Posbıyık, kulübün tüm sorumluluğunu ise Arslan Keleş'e verecek. Ailece sporun içinden gelen Arslan Keleş ve yönetimin 1 milyon 400 bin lira dolayında bir bütçe oluşturup yeni sezona girecek.

KASADA 300 BİN LİRA HAZIR

Mayıs ayında gerçekleştirilecek kongrede göreve gelen yeni yönetim şu anda mevcut kasada bulunan 300 bin lirayı değerlendirerek oluşturulacak yeni bütçe öncesinde bu parayı kullanacak. Yönetim bu parayı cansuyu olarak değerlendirdikten sonra yeni yönetim bütçeyi tamamlayacak.

YENİ TEKNİK HEYET, YENİ FUTBOLCULAR GELECEK
Halil Posbıyık başkanlığındaki Ereğli Belediyespor'da futbol ile ilgili tüm sorumluluk Aslan Keleş'te olacak. Keleş yönetimi ile birlikte önce teknik ekibi belirleyecek, ardından mevcut futbolculardan kimlerin kadroda kalacağı belirlendikten sonra dış transfere hızlı bir giriş yapılacak. Kadroda Ereğli ve Zonguldaklı futbolcuların bulundurulmasına da özen gösterilecek. Ereğli Belediyespor gelecek sezon heyecan yaratan bir ekiple lige başlayacak.

Editör: Pusula Gazetesi