2017-2018 futbol sezonu U-16 liginde çekişmeli geçen sezonun ardından Ereğli Belediyespor şampiyonluğunu ilan etti. Sarayspor ile ligin son karşılaşmasında Fener Sahası'nda karşı karşıya gelen Ereğli Belediyespor rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının hemen başında Sarayspor penaltı golüyle beraberliği yakaladı. Sarayspor üst üste bulduğu net pozisyonlardan yararlanamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

EREĞLİ KUPAYI ALDI, SARAY BARAJ OYNAYACAK

Bu sonuçla Ereğli Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, Sarayspor ile Kozlu Taşkömürüspor U-16 takımları aynı puanda kaldı. Grupta ikinciyi belirlemek için puanları aynı olan Sarayspor ile Kozlu Taşkömürüspor baraj maçı oynayacak. Bu maçı kazanan takım U-16 ligini ikinci sırada tamamlayacak.

Ligi birinci bitiren Ereğli Belediyespor Zonguldak'ı Türkiye U-16 şampiyonasında temsil edecek. Zonguldak'ı temsil edecek ikinci takım ise Sarayspor ile Kozlu Taşkömürüspor arasında oynanacak baraj maçının ardından kesinlik kazanacak.

EREĞLİ KUPASINI ALDI

1-1 tamamlanan maçın ardından Ereğli Belediyespor U-16 takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı. ASKF Genel Başkanı Kemal Demir kupa töreninde kısa bir konuşma yaparak şampiyon olan Ereğli Belediyespor'u kutladı, Türkiye şampiyonasında başarı temennisinde bulundu. Eflatun-beyazlı ekip daha sonra şampiyonluk coşkusunu doyasıya kutladı.

Editör: Pusula Gazetesi