Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Devlet Hastanesi, Echomar ve Anadolu Hastanesi'nde (Alaplı dahil) tespit edilen Corona Virüs vaka sayısı 106'ya ulaştı.

106 kişiden 49 hastanın iyileşerek taburcu edildiği öğrenildi.

Alaplı'dan gelen vakaların da bu rakama dahil olduğunu belirten yetkililer, "Bu haftaki sayılarımızı incelediğimizde artışın sebebi olarak ilçe dışından gelip hastanemizde takip ettiğimiz hastalar ile aynı apartmanda yaşayan kişilerin birbirlerine temasından olduğu görülmektedir. Öyle ki 4 apartmanda 17 vakaya ulaşılmıştır. Bu sebeple özellikle vatandaşlarımızın kalabalık yemek ve ev ziyaretinden uzak durmaları önem kazanmaktadır. Özellikle iş hayatındaki kişilerdeki vakalar tüm aileyi etkilemekte ve yaşlı vatandaşlarımız hastalığı zor atlatmaktadırlar" denildi.

Bugüne kadar toplam pozitif vaka sayısı 106 olurken, 106 vakadan tedavileri sonrası iyileşen hasta sayısı ise 49 oldu. Corona Virüs testi pozitif çıkan ve hastaneye yatırılmadan evlerinde izole edilen hasta sayısı 20, yoğun bakımda yatan pozitif vaka sayısının ise 1 kişi olduğu öğrenildi. Bugüne kadar Ereğli'de hayatını kaybedenlerin sayısının da 4 olduğu bildirildi.