CHP İl Başkanı Hakkı Güney, TTK'ya alınacak 1500 işçi alımında ilk 1000 kişi için yapılan kuranın adaletli olmadığını ifade etti.

Ereğli İlçesinden Kozlu ilçesine oranla çok işçi alındığını belirten Güney "Ereğli ilçesinden 202 kişinin ismi çıktı. Kozlu'da 14 kişi işe girdi. Branşlara göre insanlar çağırılır ona göre kontenjan hakkı verilirdi. Bunlar arasında kura çekimi yapılırdı. Zonguldak'ta bu iş yapılması lazımdı. Daha dengeli ve insanların bu işi daha kabul edilebilir bir işçi alımı olurdu. 14 kişinin Kozlu'ya bir katkısı olacağını sanmıyorum" dedi.

Güney, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Burada bir yanlışlık daha yapıldı. Ben bunu Zonguldak kamuoyunun görüşlerine bırakıyorum. TTK'da kura çekiminde Ereğli ilçesinden 202 kişinin ismi çıktı. Kozlu'da 14 kişi işe girdi. 14 kişi Zonguldak'ın gelişmesi ve Kozlu'nun gelişme merkezi olan bir ilçenin 14 işçiyle sınırlandırılması bir talihsizlik olarak görüyorum. Buraya gelecek arkadaşların Kozlu'ya bir katkısı olacağını sanmıyorum. Pasolu sistemle sabah gelecekler akşam gidecekler. Kozlu ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaklarını düşünmüyorum. Zonguldak Merkez için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Aslında işçi alımının şöyle olması gerekirdi; branşlara göre insanlar çağırılır ona göre kontenjan hakkı verilirdi. Bunlar arasında kura çekimi yapılırdı. Zonguldak'ta bu iş yapılması lazımdı. Daha dengeli ve insanların bu işi daha kabul edilebilir bir işçi alımı olurdu. Norm kadromuz 14 bin. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 6 bin işçi sözü vermişti. Bunu da Zonguldak kamuoyunun takdirine bıraktık. Kalan 500 işçinin alımını da Nisan ayının başlangıcı gibi proje koydular. Onu da kısa zamanda halledeceklerini düşünmüyorum. Görüşlerimizi bu yöndedir."

Editör: Pusula Gazetesi