Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde, milletvekili sıralamasında Ereğli'den aday göstermedi.

AK Parti'nin Ereğli'den milletvekili adayı göstermemesi, muhalefet partilerinin iştahını kabarttı.

Muhalefet partileri, Ereğli ve Alaplı'daki seçmenlerin, bölgeden aday gösterilmemesi nedeniyle AK Parti'ye oy vermeyeceklerine inandı.

Ancak hesaba katmadıkları bir isim vardı.

O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Saadet Oruç'tu.

Ereğli doğumlu Saadet Oruç, ilk olarak Zonguldak Merkez ve Ereğli'deki gazetecileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ederek, seçim öncesi görüş alışverişinde bulundu.

Ardından 5 Haziran'da Zonguldak'a miting için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ereğli'ye gelmesini sağlayarak, gece saat 22.30'da miting düzenletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, "Ereğli'nin milletvekili benim" dedi.

Oruç, Ereğli'den aday gösterilmemesini adeta avantaja dönüştürdü ve AK Parti, Ereğli'de oy patlaması yaşadı.

SAADET ORUÇ KİMDİR?

Saadet Oruç, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1972 yılında doğdu. Çocukluğu ve lise yılları doğup-büyüdüğü memleketinde geçti. Ereğli Anadolu Lisesi'ni başarıyla tamamladıktan sonra, 2011 yılında Ecole Superieure Journalisme de Paris (Validation Acquis Experience-VAE) diploması aldı. Aynı bölümde 2016 yılında itibaren yazılı basın ve İnternet haberciliği üzerinde yüksek lisans çalışmaları başladı.

Saadet Oruç, en sevdiği mesleğine 1995 yılında "diplomasi muhabiri" olarak başladı. "Turkish Daily News", "Kanal 7" ve "BRT"de diplomasi muhabiri, 2002-2007 yılları arasında Doğan Haber Ajansı'nın Paris muhabiri olarak görev yaptı.

2007 yılında "24 TV" Avrupa Temsilcisi oldu. "Star Gazetesi"nde haftalık yazıları ve röportajları yayınlandı. 2013 yılında "Star Gazetesi" dış haberler müdürü, 2014 yılında "24 TV"de moderatör oldu. Haydar Aliyev, Pervez Müşerref, Mesut Barzani, Celal Talabani, Raşid Gannuşi, Salih Müslim, Mahmud Abbas, Şimon Peres'le röportajları yayınlandı. Başlangıç düzeyinde Almanca ve Kürtçe, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Saadet Oruç, 2015 Kasım ayından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışman oldu. Star'daki yazılarına devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi