Geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) elde ettiği başarı ile bu sezon Ziraat Türkiye Kupası oynama hakkı kazanan Ereğli Belediyespor, kupada ikinci tura yükseldi.

Şehit Vefa Karakurdu Stadı'nda oynanan, yayıncı kuruluş A Spor tarafından canlı olarak yayınlanan ve tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada henüz 1'inci dakikada Koray Kurt'un golü ile 1-0 öne geçen eflatun-beyazlılar, 4'üncü dakikada Emirhan Yaman'ın eşitliği getiren golüne 8'inci dakikada Muhammet Emin Bakan ile cevap vererek devreye 2-1 üstün girdi.

Maçın 50'inci dakikasında 1074 Çankırıspor, Tolga Karaca ile yeniden eşitliği yakalarken, maçta eflatun-beyazlıları 3'üncü kez öne geçiren gol 60'ncı dakikada Oruj Balashli'den geldi.

Maçın geri kalan bölümünde net fırsatlar yakalayan, ancak bu pozisyonları değerlendiremeyen eflatun-beyazlılar, 3-2'lik galibiyetle tur atlayan taraf oldu.

Karşılaşmayı; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın yanı sıra binlerce taraftar izledi.

Eflatun-beyazlıların 2'nci turdaki rakibi çekilecek kura sonucu belli olacak. Kupada 2'nci tur maçları 11-12 Eylül 2019 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: Pusula Gazetesi