Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, toplantıya geç kaldığı için hakkında soruşturma açtığı Eğitim Bir Sen Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Saadettin Dede'ye söylediği, "Hani aleyhime bir açıklama yapmayacaktınız. Siz böyle yaparsanız, ben de eşimi sendikadan istifa ettiririm. Reisçi oldu mu her şey yolunda sıkıntı yok. Adamlar Erdoğan'ı neredeyse islamın 6. şartı, imanın 7. şartı gibi görüyorlar. Ama siz Reisçi olduğunuzda kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?" şeklindeki sözleri olay olmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, hakaret derecesine varan, iyi niyetli olmayan, kötü sözlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri'nin yaptığı inceleme tamamlandı. Rapor Zonguldak Valiliğine ulaştırıldı.
Bir diğer inceleme konusu ise Murat Kapıcı'nın Ereğli 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sinan Yıldırım'ı "Gelir seni oraya tokatlarım" şeklindeki sözleriydi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri, her iki olayda tarafları dinledi ve incelemeyi tamamladı. Murat Kapıcı'nın Sadettin Dede'yle tartışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerle ilgili iki tanık ifadesine de yer verildi. Dede ve tanıkların Murat Kapıcı'nın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği sözleri duyduklarını belirttiler.
Gereğinin yapılması için Zonguldak Valiliğine gelen inceleme sonucuyla ilgili Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın gereği yapması istendi.
Ancak Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında gereğini yapmadı.

Editör: Pusula Gazetesi