Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Filyos Liman inşaatı şantiyesinde yapılan toplantı ve incelemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KARDEMİR ve ERDEMİR'in Karabük ve Ereğli için ne anlama geliyorsa Filyos Projesi'ninde Zonguldak için o anlama geldiğini belirten Vali Bektaş, toplantının verimli geçtiğini söyledi.

Bektaş, toplantı ile ilgili şunları söyledi;

"Zonguldak'ta sahil yolu yapılırsa daha avantajlı olacak. 32-33 kilometreye düşüyor mesafe. O da başladı, devam ediyor. İnşallah o da makul bir süre içerisinde biter. Filyos'ta olacak olan ne? Şimdi şöyle düşünelim; ERDEMİR, KARDEMİR, Filyos var. KARDEMİR'in Karabük için anlamı ne? ERDEMİR'in Zonguldak için anlamı ne? Filyos'ta da öyle büyük bir proje var. BAKKA'nın yönetim kurulunu orada toplayalım istedik. İlgili herkes geldi. Bize sunumlar yaptılar. 3 ilin yöneticileri oradaydı. Rektörlerimizi de çağırdık, onlar da geldiler. Ulaştırma Bölge Müdürü oradaydı. Limanın mantığını anlattılar. Tosyalı Holding'in temsilcisi oradaydı. Onlar da kendi açılarında olaya nasıl baktıklarını anlattılar. İyi bir toplantı oldu."

Editör: Pusula Gazetesi