Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 2019 yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nı yaptıklarını belirterek, planladıkları yatırımların çoğunu hayata geçirdiklerini ancak bazılarının müteahhitlerin ödenek sıkıntısı yüzünden hayata geçmediğini ve bu yüzden yorulduklarını söyledi. Vali Bektaş, Ankara'dan Zonguldak girişindeki berbat görüntüyü yok etmeleri gerektiğini ve bunu karayollarının acil çözmesi gerektiğine işaret etti.

Zonguldak Valiliği tarafından 2019 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Vali Erdoğan Bektaş, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri ve daire müdürleri katıldı.
2019 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı iki ana gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Halen yürütülmekte olan mevcut yatırımların seyri hakkında üyeleri bilgilendirildi. Yatırımlarla ilgili koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İçişleri Bakanlığı tarafından ülke çapındaki tüm kamu yatırımlarının tek bir sistem üzerinde elektronik ortamda kayıt alınarak yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenilmesi ve analiz için geliştirilen sistem aktif olarak kullanıldı.

YATIRIMLARA AYRILAN ÖDENEKLER AÇIKLANDI

Toplantıda, 2019 yılında devam eden yatırımların Ekim ayı itibari ile genel değerlendirmesi yapıldı. Zonguldak'ta yatırımcı kuruluşlar tarafından 351 proje yürütüldü ve toplam tutarı ise 7 milyar 498 milyon 49 bin TL., olarak belirlendi. 2019 yılı ödeme ise 775 milyon 171 TL. Ekim ayı itibari ile bu ödeneğin 399 milyon 481 bin lirası harcandı. Projelerin yüzde 52'si nakti, yüzde 69'u fiziki gerçekleşme sağlandı. Belediyelerin ise 163 projesi bulunuyor. Bunların yatırım tutarı 195 milyon 629 bin TL. Belediyelerin 2019 yılı ödenekleri 118 milyon 741 bin TL. Temmuz ayı itibari ile 42 milyon 203 bin harcandı ve yüzde 35 nakdi, yüzde 37 fiziki gerçekleşme sağlandı. Kamu kurumları ve belediyeleri toplamında 514 proje sağlanmış olup 7 milyar 693 milyon 678 bin TL. Toplam ödenek miktarı 893 milyon 912 bin TL olup bu ödeneğin 441 milyon 684 bin TL'si harcandı.

BEKTAŞ: "ZONGULDAK'IN GİRİŞİNDE ÇOK KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ VAR"

Vali Erdoğan Bektaş, toplantının açılış konuşmasında, "2019 yılına baktığımızda İl Özel İdaresi olarak planladığımız işleri fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu ödenek sıkıntısı malum. Yatırımlar bir miktar bekliyor ama bizi asıl yoran o olmamıştır. Ödenek sıkıntısına düşen müteahhitler bizi yordu. Zonguldak'ın Ankara girişinde bulunan Gökgöl Tüneli mevkiinde yol çalışması nedeniyle bir süre uzamıştır. Orada kötü bir görüntü var. Birçok talebimize rağmen zaman zaman başarısız olduk. İnşallah en kısa zamanda bu başarısızlığı başarı ile sonuçlandıracağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi