OYAK Maden ve Metalürji Grubu şirketlerini bünyesinde barındıran Erdemir, ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Çelikte Başarı Stratejileri Konferansı"na katıldı. Grup adına konferansa katılan Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut, yaptığı konuşmada, küresel çelik sektöründe değişen dinamiklere dikkat çekerek, "Yakın çevreye ticaret oranları artarken, kıtalar arası ticarette azalma söz konusu" dedi.

Türkiye'nin en büyük maden ve metalürji grubu Erdemir, Kuzey Amerika'nın en büyük çelik konferansı olan ve bu yıl 32'ncisi düzenlenen "Çelikte Başarı Stratejileri Konferansı"na (Steel Success Strategies) katıldı. 26-28 Haziran tarihlerinde ABD'nin New York kentinde düzenlenen konferansta konuşmacı olan OYAK Maden ve Metalürji Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut küresel çelik sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Turgut, küresel ekonomide bir toparlanmanın söz konusu olduğunu ve çelik talebindeki artışın da bunu desteklediğini aktardı. Sektördeki kapasite kullanım oranının olumlu yönde değiştiğini, karlılıkların kısmen iyileştiğini ve ekonomik göstergelerin beklenenden olumlu seyrettiğini ifade eden Turgut, yakın çevreye ticaret oranları artarken, kıtalar arası ticarette azalma görüldüğüne dikkat çekti. Gelişme ve talep farklarına bağlı olarak Çin ve AB çelik fiyatları arasında önemli farkların oluştuğunu, piyasalarda farklı fiyatların konuşulduğunu vurguladı.

Erdemir'in 2017 yılının ilk çeyreğinde dünyada en yüksek FAVÖK marjına sahip şirketlerden biri olduğunu söyleyen Başak Turgut, etkili tedarik zinciri yönetiminin, iç pazara hakimiyetin ve doğru yönetim stratejilerinin bu başarıyı getirdiğini belirtti. Turgut, "Katma değeri yüksek ürün portföyümüzü geliştirip pazarda çevik hareket ederek bu başarılı sonucu yakaladık. Yılın geri kalanında da bu stratejilerimizin başarımızı sürdürmemizi sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Erdemir hakkında: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Türkiye'nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Erdemir'in bünyesindeki şirketler; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Erdemir şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi'dir. Erdemir'in ayrıca Singapur'da Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki faaliyetlerini yürüten "Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd" isimli bir ofisi bulunmaktadır. Yabancı sermayenin Türkiye ile Erdemir ve İsdemir'e güveninin göstergesi olan İsdemir Linde Gaz Ortaklığı Anonim Şirketi isimli uluslararası ortaklık ise 2016 yılında kurulmuştur. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir, bünyesindeki şirketler ile birlikte, toplam varlıkları açısından Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir.

Editör: Pusula Gazetesi