Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hayatını kaybeden Ercan Kacalı'yı, Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirmiş olduğu konuşma ile TBMM gündemine taşıdı.

42 yaşındaki Ercan Kacalı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Hastanesi acil servisinden, anjiyo işlemi için gereken stent malzemesinin bulunmaması nedeniyle sevk edildiği Ereğli'deki özel bir hastanede hayatını kaybetmiş, yaşanılanların ardından gözler bir kez daha kamu hastanelerinin tıbbi malzeme ve ilaç yetersizliği sorununa çevrilmişti.

Yavuzyılmaz, daha öncesinde Sağlık Bakanlığı'nı uyardığı ve yetkilileri göreve davet etiği soru önergelerinin ardından, bugün Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında da şu ifadelere yer verdi;

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi acil servisine getirilen 42 yaşındaki Ercan Kacalı anjiyo işleminde stent malzemesi bulunmadığı için Ereğli İlçesine sevk edilmiş, ardından hayatını kaybetmiştir.

Türkiye'deki ekonomik krizde kamu hastaneleri alarm vermektedir. Geçtiğimiz aylarda, tıbbi malzeme ve ilaç yetersizliği sebebiyle iptal edilen ameliyatları ve sağlık çalışanlarının ödenemeyen ücretlerini meclis gündemine taşımış, Sağlık Bakanlığı'nı, 'İnsanlarımız hastane kapılarında ölüyor!' diye uyarmıştık.

Zonguldak ilinin merkezinde bile böylesine hayati bir operasyonun, 'malzeme eksikliği' nedeniyle yapılamamış olması, kabul edilebilir bir durum değildir. Kamu hastaneleri borç batağındadır, vatandaş canıyla ödemektedir."

Editör: Pusula Gazetesi