Zonguldak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerle kutlandı. Zonguldak Valiliği önünde yapılan çelenk töreninde Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin çelenksunumunda bulundu.

Valilik önünde yapılan törene: Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, özel eğitim kurumlarının öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Dernek Başkanı Hüseyin Şirin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından özel öğrenciler şiirler okudular.
Valilik önündeki törenin ardından engelliler derneklerinin temsilcileri ve özel eğitim kurumlarının öğrencileri Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. Valilik Şehit Halis Halisdemir Toplantı Salonu'nda engelli bireyleri karşılayan Vali Tutulmaz, Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi Pakize Güneş'in çiçeğini kabul etti.


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz "Engellilik bizim elimizde olan, tercih edilen bir husus değil ama bu da bir realite. Hepimiz, bir engelli adayı olabileceğimizi bilerek hareket etmeliyiz. Kamuda ve sosyal hayatta önemli çalışmalar yapıldı. Daha iyisini yapma gayretinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Bundan sonraki hayatınıza başarılar diliyoruz." dedi.

TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin de; "Değerli Valimizi ziyaret ederek, engellilerin yaşadıkları sorunları iletmek için burada bulunuyoruz. Devletimiz sorunları çözme gayretinde. Çalışmaların gerekli noktalara geleceğine inanıyoruz. Rapor sorunumuz var. Bu konunun çözülmesi için mücadelemiz devam ediyor. Bir de maaş problemimiz var. Bu konu Meclis gündeminde devam ediyor. Bu konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşanacağına dair duyumlar aldık" dedi.